Obama a Romney sa stretnú v troch televíznych prezidentských dueloch

NETKY.SK • 2 Október 2012, 11:18 • 2 min
Obama a Romney sa stretnú v troch televíznych prezidentských dueloch

Obama a Romney sa stretnú v troch televíznych prezidentských dueloch - Politika Témy prvého televízneho duelu medzi americkým prezidentom Barackom Obama a jeho republikánskym vyzývateľom Mittom Romneym budú výlučne vnútropolitické, uviedla dnes tlačová ag

slovakia

left justify in out

img

Témy prvého televízneho duelu medzi americkým prezidentom Barackom Obama a jeho republikánskym vyzývateľom Mittom Romneym budú výlučne vnútropolitické, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

Ťažiskovým problémom diskusie, ktorá sa uskutoční 3. októbra (4. októbra 3.00 h SELČ), bude jednoznačne ekonomika. Prezidentskí kandidáti budú hovoriť o tom, ako oživiť chabú americkú konjunktúru a znížiť vysokú nezamestnanosť.

Ďalšou témou je úloha vlády. Obama a Romney sa sporia o to, koľko kompetencií a nástrojov by mal mať štát. Republikán sa zasadzuje za menší vplyv vlády a vyčíta šéfovi Bieleho domu, že chce sociálny štát podľa európskeho vzoru.

Treťou ťažiskovou otázkou debaty bude citlivá téma zdravotníckej reformy, ktorá je Obamovým najdôležitejším reformným krokom za štyri roky v úrade. Zákon v princípe predurčuje, aby mal každý Američan zdravotné poistenie. Romney reformu odmieta a v prípade svojho zvolenia ju chce zmeniť.

Témy druhej debaty, naplánovanej na 16. októbra, sa dajú ťažko predvídať. Pôjde o formu diskusie s občanmi (tzv. town meeting), pričom otázky budú klásť diváci. Tretí a posledný televízny duel medzi Obamom a Romneym stanovili na 22. októbra a témou má byť hlavne zahraničná politika.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies