Obálka časopisu iba s bielymi herečkami vyvolala obvinenia z rasizmu

NETKY.SK • 30 December 2017, 14:53 • 2 min
Obálka časopisu iba s bielymi herečkami vyvolala obvinenia z rasizmu

Magazín novín Los Angeles Times zverejnil na titulnej strane portrét šiestich herečiek, ktoré sa pobijú o Oscara, ocenenie americkej filmovej akadémie. Päť plavovlások a jedna ryšavka vyzývajú k zmene, ako by mal Hollywood rozprávať príbehy. Nech už bol zámer akýkoľvek, vyvolal celkom inú reakciu, ako čakali. Fotografia iba bielych herečiek totiž rozpútala na Twitteri záplavu hnevu...

slovakia

left justify in out

Toto teda Annette Bening, Jessica Chastain, Diane Kruger, Margot Robbie, Saoirse Ronan, a Kate Winslet nečakali! Namiesto podpory sa na nich za túto fotografiu valila jedna kritika za druhou. A jedna absurdnejšia ako druhá.

 

Feministka Kate Harding napísala: “Je takmer rok 2018. Keď ste biela žena a niekto vás požiada, aby ste pózovali na skupinovej fotografii na obálku magazínu len s ďalšími bielymi ženami, POVEDZTE NIE."

 

Server stredoevropan.cz čitateľov upozorňuje, či si všimli, ako ľavičiari vždy podporujú avoje argumenty výkrikmi ohľadne obdobia (je 21. storočie, píše sa rok 2017 a podobne).

 

Iný človek píše, že fotografia je nehorázne vylučujúca, hanebná a bolestná.

 

V duchu komunistickej praxe sebakritiky si nakoniec popol na hlavu nasypala aj jedna z herečiek na fotografii Jessica Chastain. Vraj ide o smutný pohľad na to, že na fotografii nie je žiadna farebná žena, ktorá by s ostatnými propagovala filmy. A vyzvala k tomu, aby bol filmový priemysel viac inkluzívny.

 

Dá sa očakávať, že po tomto poprasku sa už v médiách podobná fotografia, na ktorej by boli len bieli herci alebo herečky, neobjaví. Byť biely už nie je v Amerike politicky korektné. Byť však ktokoľvek iný korektné je a nie je problém natočiť film zo súčasnej Ameriky, v ktorom sa neobjaví jediný beloch a s týmto filmom získať Oscara, aj keď by mal vyhrať film kvalitnejší.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies