Matovič bojuje za to, aby bol prechod do domácej karantény umožnený aj pacientom z tej štátnej

NETKY.SK • 22 Máj 2020, 20:57 • 2 min
Matovič bojuje za to, aby bol prechod do domácej karantény umožnený aj pacientom z tej štátnej

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič (OĽaNO) oslovil Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR s prosbou, aby umožnil prechod do domácej karantény nielen tým ľuďom, ktorí prídu na hranice, ale aj tým, ktorí sa aktuálne nachádzajú v štátnej karanténe.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedol to na sociálnej sieti v reakcii na ľudí protestujúcich na hraniciach proti štátnej karanténe. ÚVZ podľa premiéra v tom zmysle pripraví opatrenie, ktoré zverejní, keď spustia aplikáciu eKaranténa (podľa predbežných informácií mala byť spustená dnes od 15. hod.).

 

 

Diaľnica D4 pri Jarovciach je momentálne blokovaná približne 100 metrov pred kontrolným stanovišťom polície. Bratislavskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti. Na hraničnom priechode Berg sa v piatok popoludní začali zhromažďovať skupinky repatriantov, ktorí čakali na avizované spustenie aplikácie umožňujúcej stráviť karanténu v domácej izolácii.

 

img

 

Podľa člena krízového štábu Jána Bučkuliaka nikde nebola uvedená informácia o tom, že aplikácia na inteligentnú karanténu už bola zavedená, a tak ľudia, ktorí nechcú ísť do štátnej karantény, na hranice nemali prísť. Povedal to v piatok večer na brífingu k aktuálnej situácii na hraniciach. Na vysvetlenie ponúkame aj článok Testovanie inteligentnej karantény bolo úspešné

 

img

 

"Kritériá na spustenie inteligentnej karantény sme od začiatku týždňa komunikovali veľmi transparentne, teda, že sa treba zaregistrovať, stiahnuť a aktivovať aplikáciu a až potom prísť na hranice. Aplikácia je pripravená, nemáme však v rukách jej schválenie spoločnosťami Apple a Google," tvrdí Bučkuliak.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies