O uvoľnený post v RVR sa uchádzajú traja kandidáti

NETKY.SK • 12 Máj 2018, 18:02 • 2 min
O uvoľnený post v RVR sa uchádzajú traja kandidáti

BRATISLAVA - Celkovo traja kandidáti sa uchádzajú na aktuálnej schôdzi pléna o podporu poslancov NR SR v tajnej voľbe jedného člena Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR).

slovakia

left justify in out

Miesto v Rade sa uvoľnilo potom, ako Peter Joanidis 22. marca predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi (SNS) oznámil, že sa vzdáva funkcie. Danko sa následne obrátil na predsedov všetkých poslaneckých klubov, profesijné a občianske združenia pôsobiace v oblasti kultúry, periodickej tlače a ostatných prostriedkov verejných informácií, aby v určenej lehote predložili Výboru NR SR pre kultúru a médiá návrhy kandidátov na člena rady.

 

Poslanec Peter Marček (nezaradený) nominoval živnostníka Dušana Budzaka. Občianske združenie Spotrebiteľská informačná agentúra navrhlo Pavla Holeštiaka (vedúci pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne) a predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová nominovala Natáliu Holinovú (slobodné povolanie). Úspešný kandidát bude členom Rady do 28. marca 2023.

 

Mediálny výbor skonštatoval, že všetci traja navrhovaní spĺňajú požadované náležitosti a predložené návrhy sú v súlade s kritériami uvedenými v zákone o vysielaní a retransmisii. V prípade, že nebude zvolený jeden člen z navrhovaných kandidátov, do opakovanej voľby postupujú dvaja, ktorí získajú najvyšší počet hlasov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies