Babie leto sa vráti

NETKY.SK • 20 September 2019, 09:19 • 2 min
Babie leto sa vráti

BRATISLAVA - Na takmer celom území Slovenska hrozia v piatok v ranných hodinách prízemné mrazy. Výstraha prvého stupňa platí pre všetky kraje.

slovakia

left justify in out

Vo výške päť centimetrov nad povrchom sa na viacerých miestach očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu až do mínus šesť stupňov Celzia. 

 

Meteorológovia tvrdia, že takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

Výstrahy prvého stupňa pred prízemným mrazom platia aj počas soboty (21. 9.) a nedele(22. 9.).

 

Babie leto sa vráti

 

Chladnejšie počasie, ktoré aktuálne panuje na našom území by v priebehu víkendu malo postupne doznievať a v budúcom týždni by sme sa mali nachádzať v teplejšom vzduchu.

 

Po prednej strane tlakovej výše sa aktuálne do našej oblasti dostáva chladný, pôvodom arktický vzduch od severu.

 

img

 

Chladnejšie prúdenie, vystrieda teplejšie. Po okraji tejto tlakovej výše sa k nám dostane spomínaný teplejší vzduch od juhu, čo postupne pocítime na teplotách.

 

Nočné teploty budú ešte pomerne nízke a pri vyjasnení budú teploty v najchladnejších oblastiach Slovenska klesať aj k bodu mrazu, no denné teploty budú stúpať.

 

Cez víkend prekročia maximálne denné teploty hranicu +20 °C a na začiatku budúceho týždňa budú teploty atakovať hranicu +25 °C. Informuje imeteo.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies