O osude Márie Kukučovej súd rozhodne už zajtra!

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 18:31 • 2 min
O osude Márie Kukučovej súd rozhodne už zajtra!

TRENČÍN - Krajský súd (KS) v Trenčíne bude v stredu 7. mája rozhodovať o vydávacej väzbe na Slovenku Máriu K., ktorá je podozrivá z vraždy britského podnikateľa v letovisku v Španielsku.

slovakia

left justify in out

Návrh na vzatie do vydávacej väzby podala na Krajský súd v Trenčíne trenčianska Krajská prokuratúra. 
     

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý, originál európskeho zatýkacieho rozkazu Mestského súdu Estepona v Španielskom kráľovstve doručili prokuratúre 2. mája. Vo veci sa podľa neho bude postupovať podľa ustanovení zákona o európskom zatýkacom rozkaze. 
     

Mária K. bola na základe rozhodnutia KS od 10. apríla v predbežnej väzbe. Jej účelom bolo zabezpečiť prítomnosť zadržanej osoby na území Slovenskej republiky, kým štát, ktorý má záujem o jej vydanie, nepredloží žiadosť o vydanie. Podľa sudcu existovala obava, že pokiaľ by bola ponechaná na slobode, mohlo by dôjsť k zmareniu vydávacieho konania. Mária K. je v Španielsku obvinená z vraždy, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na desať až 25 rokov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies