Ministri obrany členských štátov NATO diskutovali o podpore mieru v Afganistane

NETKY.SK • 2 Jún 2021, 09:19 • 2 min
Ministri obrany členských štátov NATO diskutovali o podpore mieru v Afganistane

BRATISLAVA - Ministri obrany členských štátov Severoatlantickej aliancie sa v utorok 1. júna prostredníctvom videokonferencie pripravovali na nadchádzajúci summit lídrov krajín NATO, ktorý sa uskutoční 14. júna v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Šéfovia rezortov obrany zároveň diskutovali aj o budúcej podpore NATO v procese budovania mieru a stability v Afganistane po aktuálne prebiehajúcom sťahovaní aliančných síl z krajiny. 

Na videokonferencii sa zúčastnil aj slovenský minister obrany Jaroslav Naď. „Posilňovanie kolektívnej obrany Aliancie, jej odolnosť voči existujúcim a novovznikajúcim hrozbám či aktuálne globálne výzvy. To všetko sú témy, ktoré si vyžadujú spoločný a angažovaný prístup. Práve spoločná diskusia o týchto otázkach na pôde NATO umožňuje jednotlivým členským krajinám, vrátane Slovenska, efektívne a cielene sa podieľať na riešení takýchto výziev,“ uviedol.

 

Prečítajte si tiež: Rusko uskutoční vojenskú inšpekciu v Estónsku počas cvičení NATO

Tomuto rokovaniu prechádzala online diskusia ministrov zahraničných vecí členských krajín NATO k agende „NATO 2030“. Tá je vyvrcholením procesu vnútornej reflexie Aliancie, ktorého cieľom je prispôsobiť ju meniacemu sa bezpečnostnému prostrediu tak, aby dokázala efektívne čeliť súčasným, ale aj budúcim bezpečnostným výzvam a hrozbám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona