Britský raper slowthai je obvinený z dvoch prípadov znásilnenia

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 13:30 • 2 min
Britský raper slowthai je obvinený z dvoch prípadov znásilnenia

LONDÝN - 28-ročného britského rapera slowthaia obvinili z dvoch prípadov znásilnenia. Budúci mesiac sa postaví pred britský Korunný súd. Sexuálny útok sa údajne odohral v Oxforde v septembri 2021.

slovakia

left justify in out

Brit Slowthai, popredný rapper, ktorý bol nominovaný na cenu Grammy a cenu Mercury, sa postavil pred súd kvôli dvom obvineniam zo znásilnenia ženy. 28-ročného rappera, vlastným menom Tyron Frampton, obvinili z orálneho a vaginálneho prieniku bez súhlasu dotyčnej. Útok sa údajne odohral v Oxforde v septembri 2021.

 

Frampton čelil súdu v utorok prostredníctvom videa, pričom hovoril iba v súvislosti s tým, aby potvrdil svoje meno, dátum narodenia a bydlisko, uviedlo britské médium The Guardian. Advokát prokuratúry Adam Yar Khan povedal, že prípad možno súdiť len na základe obžaloby na Korunnom súde. Prípad, ktorý je vyhradený pre najzávažnejšie trestné činy v Spojenom kráľovstve, bude súdiť sudca a porota, a nie magistrát.

 

Frampton bol prepustený na kauciu pred plánovaným vystúpením pred Korunným súdom budúci mesiac.

 

Slowthai má byť pritom tento rok už po druhýkrát vystupujúcim na slovenskom festivale Pohoda. Jeho debutový album Nothing Great About Britain (2019) sa stal okamžite klasikou a bol rovno nominovaný na prestížnu Mercury Prize. Samozrejme nechýbalo ani zaradenie albumu medzi top miesta v koncoročných rebríčkoch nejlepších albumov. V roku 2021 vydal album Tyron, ktorý taktiež nenechal kritikov a fanúšikov chladnými a tento rok v marci vydal svoj tretí album, ktorý dostal názov UGLY (šikovná skratka pre U Gotta Love Yourself).

 

slowthaiova skladba Feel Good, kde v klipe poteší fanúšikov tým, že sa náhle objaví u nich doma



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies