Poslanci neschválili návrh zákona o jednorazovom príspevku občanom ohrozených chudobou.

NETKY.SK • 15 Jún 2023, 16:15 • 2 min
Poslanci neschválili návrh zákona o jednorazovom príspevku  občanom ohrozených chudobou.

Bratislava 15. júna - Občania, ktorí sú ohrození chudobou, nedostanú jednorazový príspevok vo výške 500 eur. Návrh zákona o pomoci obyvateľom ohrozených chudobou, ktorý do Národnej rady SR predložili poslanci Peter Pellegrini, Richard Raši, Denisa Saková, Matúš Šutaj Eštok a Erik Tomáš, parlament vo štvrtok neposunul do druhého čítania.

slovakia

left justify in out

Finančný príspevok mal byť podľa návrhu určený pre obyvateľov, ktorí sa podľa európskej metodiky štatistického zisťovania chudoby nachádzajú v riziku príjmovej chudoby. Vychádzalo by sa pri tom z najaktuálnejších údajov ku dňu účinnosti zákona. Pri posudzovaní nároku na príspevok sa mal zohľadňovať každý typ domácnosti osobitne. Nárok na pomoc mala mať fyzická osoba, ak celoročný príjem v domácnosti, v ktorej žije, nepresiahol za rok 2022 12-násobok hranice rizika príjmovej chudoby za príslušný typ domácnosti. Za každú domácnosť by mohla mať nárok na pomoc jedna osoba. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies