Ruského vedca obvinili z vlastizrady!

NETKY.SK • 12 August 2021, 21:30 • 2 min
Ruského vedca obvinili z vlastizrady!

Ruského vedca, ktorý sa venuje vývoju hypersonických zbraní zadržala ruská polícia vo veci trestného činu z vlastizrady.

slovakia

left justify in out

Alexander Kuranov pôsobil ako hlavný vedec pri výskume hypersonických systémov zbraní.  Ruský súd v Lefortove vydal príkaz na jeho vzatie do väzby po tom, ako ho obvinili z vlastizrady. 

 

img

 

"Lefortovský súd v Moskve rozhodol vo veci Kuranova o väzbe na jeden mesiac a 28 dní (do 9. októbra 2021) pre spáchanie trestného činu," uviedla hovorkyňa súdu, cituje ruská agentúra TASS.

 

Vyšetrovatelia ruskej Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) vykonali prehliadky v mieste jeho trvalého a prechodného bývania v Petrohrade. Počas letu ho sprevádzali do Moskvy. Kuranov je podozrivý zo šírenia a odovzdávania údajov ruského vedeckého výskumu tajným zahraničným službám. Aj napriek domovým prehliadkam však FSB zatiaľ nepodala voči vedcovi oficiálne obvinenie. 

 

img

 

Alexander Kuranov je doktorom technických vied a profesorom Katedry riadiacich systémov a technológií na Štátnej polytechnickej univerzite v Petrohrade. Okrem toho pôsobí v spoločnosti Leninets Group ako hlavný konštruktér hypersonických systémov. Ako vedec sa zaoberal leteckým palivom na báze uhľovodíka. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies