Uprednostňovanie pri očkovaní by sa po novom mohlo pokutovať

NETKY.SK • 13 Január 2021, 16:32 • 2 min
Uprednostňovanie pri očkovaní by sa po novom mohlo pokutovať

BRATISLAVA - Ak si niekto myslí, že si urobí biznis z protekčného očkovania svojich známych, tak je na veľkom omyle.

slovakia

left justify in out

Až 10-tisíc eur môže byť výška pokuty, ktorú môžu inkasovať zdravotnícke zariadenia za uprednostňovanie pri očkovaní proti koronavírusu. Umožniť to má vládny návrh novely zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý je súčasťou viacerých legislatívnych zmien. Parlament ich v stredu posunul do druhého čítania. Účelom návrhu je podľa kabinetu predchádzať uprednostňovaniu osôb v rozpore s prioritizáciou vakcinácie, ktorá je uvedená v Národnej stratégii očkovania proti ochoreniu COVID-19.

V prípade, že sa zistí, že nemocnica postup Národnej stratégie očkovania nedodržala, hrozí jej pokuta do výšky až 10-tisíc eur. Sankciu bude možné udeliť právnickej osobe, ktorá je za takého uprednostnenie zodpovedná. Pred rokovaním vlády to uviedol minister zdravotníctva Marek Krajčí. Ak nemocnica pokutu dostane, minister sa podľa jeho slov bude pýtať, akým spôsobom sa pokuta preniesla aj do osobnej zodpovednosti osoby, ktorá pochybila. Ak si niekto myslí, že si urobí biznis z protekčného očkovania svojich známych, tak je na veľkom omyle. Vo svojom profile na sociálnej sieti to v utorok napísal premiér Igor Matovič.

 
img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies