Prezidentka Čaputová sa vyjadrila ku Svetovému dňu duševného zdravia

NETKY.SK • 10 Október 2020, 14:55 • 2 min
Prezidentka Čaputová sa vyjadrila ku Svetovému dňu duševného zdravia

BRATISLAVA - Prezidentka Zuzana Čaputová verí, že na Slovensku sa bude do oblasti duševného zdravia investovať viac a tak, aby každý, kto potrebuje pomoc, ju dostal včas a odborne.

slovakia

left justify in out

Pri príležitosti Svetového dňa duševného zdravia, ktorý si spoločnosť pripomína v sobotu, to uviedla na sociálnej sieti. Hlava štátu považuje za veľmi dôležité, aby sme sa okrem svojho fyzického zdravia starali aj o zdravie duševné. 

 

img

 

"Žijeme náročnú dobu. Dobu, ktorá je spojená so strachom o život, o zdravie. Mnohí ľudia strácajú sociálne istoty. Keď si nevieme pomôcť sami, nechajme si pomôcť od druhých. Pokojne oslovme odborníkov. Verím tomu, že každé trápenie raz pominie a že vo vašich životoch, ak je tam náhodou tma a smutno, raz vyjde slnko," prihovorila sa v krátkom videu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova),

 

Zdôraznila, že duša si zaslúži špeciálnu pozornosť. Starostlivosťou o ňu tak človek nepomáha len sám sebe, ale aj svojim blízkym, rodine a komunite. "A v tejto súvislosti verím, že na Slovensku budeme do oblasti duševného zdravia investovať viac, aby každý kto potrebuje pomoc, ju dostal včas a odborne."

 

Svetový deň duševného zdravia vyhlásila Svetová federácia za duševné zdravie v roku 1991.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies