AKTUALIZÁCIA: Bomba v parlamente sa nepotvrdila, prípadom sa zaoberá polícia

NETKY.SK • 22 Marec 2022, 09:58 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: Bomba v parlamente sa nepotvrdila, prípadom sa zaoberá polícia

BRATISLAVA – Hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová pre TASR uviedla, že riziko nebolo nahlásené priamo parlamentu, kanceláriu mal o tom informovať Policajný zbor.

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 13:40 (22. 3. 2022)

 

Bezpečnostná kontrola v priestoroch Národnej rady (NR) SR sa po nahlásení bomby skončila s negatívnym výsledkom. Hovorkyňa predsedu parlamentu Michaela Jurcová pre TASR uviedla, že NR SR už prechádza na normálny režim.

 

„V súvislosti s vami uvedeným prípadom sme dnes prijali oznámenie o údajnom uložení výbušného systému v priestoroch NR SR. Policajti na mieste bezodkladne vykonali všetky potrebné úkony. Vecou sa zaoberajú policajti prvého bratislavského okresu,“ ozrejmila pre TASR bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

 

Tlačový odbor Kancelárie Ministerstva vnútra SR, pod ktoré spadá Úrad pre ochranu ústavných činiteľov (ÚOÚČ), doplnil, že priestory a okolie NR SR sú pod nepretržitým dohľadom polície. „Pri každom podozrení na bezpečnostný problém sa situácia preverí v súčinnosti s kompetentnými policajnými zložkami a prijmú sa potrebné opatrenia. Takto sa postupovalo aj v aktuálnom prípade,“ dodal rezort.

 

 

Pôvodná správa

 

Národná rada (NR) SR eviduje možné riziko bomby v budove parlamentu. Jurcová ozrejmila, že v súvislosti s rizikom boli prijaté potrebné bezpečnostné opatrenia. Na mieste by mali byť pyrotechnici. Obmedzenia by však podľa slov hovorkyne nemali narušiť chod parlamentu ani prebiehajúcu schôdzu NR SR.

 

Možno vás zaujme: Misia MŽP pokračuje na svetovej výstave Expo Dubaj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies