Británia pošle do východnej Európy 8 000 vojakov a tanky

NETKY.SK • 29 Apríl 2022, 07:39 • 2 min
Británia pošle do východnej Európy 8 000 vojakov a tanky

LONDÝN - Spojené kráľovstvo vyšle tisíce vojakov na cvičenia, ktoré sa uskutočnia počas leta v krajinách vo východnej časti Európy.

slovakia

left justify in out

Najviac, až približne 8 000, britských vojakov by v Európe malo byť nasadených v období apríla až júna. Okrem toho vyšlú do krajín vo východnej časti Európy, vrátane Fínska či Severného Macedónska, aj desiatky tankov

 

img

 

Britské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že cvičenia sú plánované už dlhodobo a po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu vo februári plány ešte rozšírili. Na cvičeniach sa zúčastnia aj tisíce vojakov NATO a krajín Spoločných expedičných síl (JEF), kam patria aj Švédsko a Fínsko.

 

Prečítajte si tiež: Škandál s pozeraním porna v parlamente! Čo na to premiér?

 

„Na týchto cvičeniach naši vojaci spoja sily so spojencami a partnermi v rámci NATO a JEF preukazujúc solidaritu a silu v rámci jedného z najväčších nasadení od obdobia studenej vojny,“ povedal britský minister obrany Ben Wallace, ktorý dodal, že bezpečnosť Európy nikdy nebola dôležitejšia.

 

img

Ben Wallace

 

„Spojené kráľovstvo výrazne prispieva k obrane Európy a odradeniu ruskej agresie,“ povedal veliteľ britskej armády generálporučík Ralph Wooddisse.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies