Nový účastník pretekov GT: BMW Motorsport vyvíja BMW M6 GT3 pre sezónu 2016

NETKY.SK • 22 Október 2014, 08:24 • 2 min
Nový účastník pretekov GT: BMW Motorsport vyvíja BMW M6 GT3 pre sezónu 2016

BRATISLAVA - BMW Motorsport v roku 2016 pridá do svojho úspešného príbehu v pretekoch GT novú kapitolu. BMW M6 GT3 nahradí BMW Z4 GT3, ktoré jazdí od roku 2010.

slovakia

left justify in out

Vývoj nového vozidla je v plnom prúde. Prvé testovacie jazdy modelu, ktorý vychádza z BMW M6 Coupé, sú naplánované na prvý štvrťrok 2015. Zákazníci si budú môcť BMW M6 GT3 zaobstarať od konca roka 2015, čo im umožní s novým vozidlom nastúpiť do seriálu BMW Sports Trophy v sezóne 2016. Presný termín, od ktorého bude možné vozidlá objednávať, bude oznámený neskôr. 

 

"Pre mňa, ako riaditeľa BMW Motorsport, je len málo vecí viac vzrušujúcich ako vývoj úplne nového automobilu akým je práve BMW M6 GT3," povedal šéf oddelenia BMW Motorsport Jens Marquardt. "Vlastnosti tohto vozidla ho predurčujú k prekonaniu BMW Z4 GT3. BMW Z4 GT3 v uplynulých rokoch zaznamenalo rad úspechov po celom svete a je medzi našimi zákazníkmi obľúbené. S BMW M6 GT3 chceme, samozrejme, na tieto úspechy nadviazať. Za cieľ sme si preto vytýčili ponúknuť tú najlepšiu dostupnú techniku​​. S novým BMW M6 GT3 zároveň chceme demonštrovať potenciál vozidiel BMW M vo svete pretekárskych automobilov. Všetci sa už veľmi tešíme ako ho uvidíme v prvých testoch. Jedna vec je ale jasná už z prvých nákresov: tento automobil bude mať wow-faktor. Je potrebné dodať, že našim zákazníkom s BMW Z4 GT3 budeme aj naďalej poskytovať plnú podporu tak, ako to od nás očakávajú. "

 

Srdcom BMW M6 GT3 je zážihový osemvalec BMW M Twin Power Turbo s objemom 4,4 l. Tento motor je známy zo sériového modelu a pre špecifické potreby pretekov bol upravený. Podvozok prechádza modifikáciami podľa požiadaviek pretekárskych tratí v oddelení BMW Motorsport v Mníchove. Automobil samozrejme bude vybavený najmodernejšou pretekárskou technikou, menujme napríklad pretekársku prevodovku, ABS a elektroniku. Aj v tomto prípade BMW Motorsport kladie dôraz na bezpečnosť, spoľahlivosť a cenovo dostupné prevádzkové náklady. 

 

Záujemcovia o obstaranie BMW M6 GT3 môžu poslať e-mail na adresu M6GT3@BMW-Motorsport.com. Potom budú zaregistrovaní a ako prví sa dozvedia každú novú správu o tomto automobile.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies