Počet prípadov v Británii prvýkrát za šesť mesiacov prekročil hranicu 40-tisíc

NETKY.SK • 15 Júl 2021, 08:27 • 2 min
Počet prípadov v Británii prvýkrát za šesť mesiacov prekročil hranicu 40-tisíc

LONDÝN - Denný prírastok prípadov ochorenia COVID-19 v Spojenom kráľovstve prvýkrát za takmer šesť mesiacov vzrástol nad hranicu 40-tisíc.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tamojšie údaje v utorok evidovali ďalších 42 302 infekcií, čo je najvyššia denná hodnota od 15. januára, keď v Británii po smrteľnej druhej vlne pandémie zaviedli prísny lockdown. Odborníci očakávajú ešte vyšší výskyt prípadov, pričom vláda upozorňuje, že v priebehu leta bude možné zaznamenať bezprecedentných 100-tisíc prípadov denne.

 

Prečítajte si: V Anglicku už o pár dní zrušia všetky pandemické opatrenia. Ľudia sa môžu vrátiť k bežnému životu

Prudký nárast prípadov v ostatných týždňoch spôsobený nákazlivejším delta variantom vyvolal v Anglicku obavy z nadchádzajúceho zmiernenia obmedzení, keďže od 19. júla už nebudú platiť opatrenia týkajúce sa spoločenských kontaktov a nosenia rúšok. Starosta Londýna Sadiq Khan požaduje, aby sa v tamojšej dopravnej sieti naďalej vyžadovalo nosenie rúšok. Očakáva sa, že požiadavku na prekrytie horných dýchacích ciest zachovajú aj ďalšie dopravné inštitúcie v Anglicku, poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, opatrovateľské domy a niektorí maloobchodníci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies