Rusko ako prvé zaregistrovalo test na identifikáciu britského kmeňa SARS-CoV-2.

NETKY.SK • 15 Február 2021, 13:13 • 2 min
Rusko ako prvé zaregistrovalo test na identifikáciu britského kmeňa SARS-CoV-2.

MOSKVA - Ústredný výskumný ústav epidemiológie v Rospotrebnadzore (Federálna služba pre dohľad nad ochranou práv spotrebiteľa) vyvinul prvý testovací systém na svete na identifikáciu britského kmeňa koronavírusu. Uvádza sa to na webovej stránke oddelenia.

slovakia

left justify in out

Nový test bol zaregistrovaný a je potvrdené, že testovanie na klinických vzorkách s potvrdenými mutáciami preukázali vysokú presnosť týchto testov. Nová technológia, ako je uvedené v dokumente Rospotrebnadzoru, umožňuje vytvárať reagencie na identifikáciu akýchkoľvek mutácií koronavírusu, ako aj iných infekcií vyžadujúcich hromadné testovanie.

 

img

 

V polovici decembra 2020 vyšlo najavo, že sa vo Veľkej Británii objavila nová mutácia koronavírusu SARS-CoV-2 – VUI-2021 2/01. Britské úrady neskôr uviedli, že sa šíri na 70% rýchlejšie a vyžaduje dôkladnejšie presadzovanie karanténnych opatrení od obyvateľstva.

 

Vedci zatiaľ nenašli nijaké dôkazy o tom, že nový kmeň je smrteľnejší alebo častejšie spôsobuje závažný priebeh choroby. Avšak mnohé krajiny, vrátane Ruska, pozastavili lety so Spojeným kráľovstvom.

 

img

 

Vedúca oddelenia Rospotrebnadzoru Anna Popova uviedla, že ruské vakcíny budú účinné aj proti novému kmeňu COVID-19. Lekár pre infekčné choroby Jevgenij Timakov uviedol, že Rusko sa nevyhne šíreniu britského kmeňa koronavírusu.

 

 

„Teraz sa vírus mení natoľko, že už neexistuje prvý kmeň čínskeho vírusu, teraz kolujú jeho úplne odlišné poddruhy. Tento britský vírus k nám aj tak príde. Nemôžeme sa tomu vyhnúť“,- uviedol lekár. Podľa Timakova dôjde v polovici jari v Rusku k zvýšeniu výskytu koronavírusového ochorenia.

 

img

 

V posledných mesiacoch boli prípady infekcie britským kmeňom VUI-202012/01 zaregistrované najmenej v 80 krajinách vrátane Ruska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies