Nový mexický minister financií: Múr medzi Mexikom a USA v rozpočte nie je

NETKY.SK • 9 September 2016, 08:31 • 2 min
Nový mexický minister financií: Múr medzi Mexikom a USA v rozpočte nie je

MEXICO CITY - Nový mexický minister financií José Antonio Meade vo štvrtok vyhlásil, že múr popri americko-mexickej hranici, navrhovaný kandidátom na prezidenta USA Donaldom Trumpom, nebude súčasťou štátneho rozpočtu.

slovakia

left justify in out

"Môžem s úplnou istotou povedať, že v rozpočte nie je," povedal Meade v interview pre mexickú stanicu Televisa, z ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

 

Minister mal neskôr v mexickom kongrese predložiť rozpočet na rok 2017.

 

Vyjadrenia nasledovali deň po tom, čo Luis Videgaray Caso odstúpil z funkcie ministra financií. Urobil tak týždeň po kontroverznej návšteve Trumpa v Mexiku.

 

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto sa dostal vo svojej krajine pod paľbu kritiky za to, že pozval do Mexika amerického republikánskeho prezidentského kandidáta Trumpa, ktorého Mexičania vo všeobecnosti odsudzujú za jeho protimexickú rétoriku.

 

Vybudovanie múru na hranici Mexika a USA totiž sľubuje Trump v rámci predvolebnej kampane - podľa neho to bude ochrana pred prílevom nelegálnych migrantov a drog z Mexika. Zároveň vyhlasuje, že donúti Mexičanov pokryť náklady na jeho výstavbu.

 

Videgaray, jeden z najspoľahlivejších ministrov vo vláde Peňu Nieta, zohral údajne kľúčovú úlohu pri pozvaní Trumpa do Mexika. Návšteva sa uskutočnila začiatkom septembra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies