Prvé žrebovanie vzbudilo záujem Slovákov! Do očkovacej lotérie sa zaregistrovalo vyše 715-tisíc ľudí

NETKY.SK • 16 August 2021, 17:38 • 2 min
Prvé žrebovanie vzbudilo záujem Slovákov! Do očkovacej lotérie sa zaregistrovalo vyše 715-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Podľa bratislavského župana Juraja Drobu je očkovacia lotéria diskriminačná.

slovakia

left justify in out

Do očkovacej prémie sa prihlásilo už viac ako 715-tisíc Slovákov. V tlačovej správe o tom informuje Ministerstvo financií SR. 

 

Iba v priebehu nedele, kedy sa uskutočnilo prvé žrebovanie, sa registrovalo takmer 62-tisíc nových záujemcov. Najviac vo vekovej skupine 40 až 49 rokov. Ide o približne 150-tisíc osôb. Asi 130-tisíc z celkového počtu registrovaných tvoria seniori vo veku 65 rokov a starší.

Ministerstvo v zverejnenej správe nereagovalo na kritiku očkovacej lotérie. Podľa koaličnej strany Sloboda a Solidarita (SaS) je totiž jej priebeh nešťastný a diskriminačný.

 

Prečítajte si tiež: Igor Matovič je s očkovacou lotériou spokojný

 

Liberáli zopakovali, že by vedeli využiť desiatky miliónov eur efektívnejšie a rozumnejšie. Kritizujú aj fakt, že o výhru prišla pani, ktorá sledovala vysielanie cez internet.

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja Droba zároveň upozornil, že očkovacia lotéria je diskriminačná najmä pre nepočujúcich, nevidiacich či starších ľudí.

 

Podobný názor má aj poslankyňa NR SR Jana Žitňanská. „Heslo, ktoré musí kontaktovaná osoba povedať, je zobrazené na televíznych obrazovkách, čo spôsobuje, že osoba so zrakovým postihnutím je z výhry vylúčená. Keďže vyžrebované osoby sú kontaktované telefonicky, znamená to aj vylúčenie osôb so sluchovým postihnutím,“ uviedla Žitňanská.
 

Mohlo by vás zaujímať: Vera Wisterová a Martin Forgáč si za moderovanie očkovacej lotérie zarobia poriadny balík!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies