VIDEO: Kotlebu nezvolili za šéfa výboru kontroly Vojenského spravodajstva

NETKY.SK • 23 September 2021, 18:49 • 2 min
VIDEO: Kotlebu nezvolili za šéfa výboru kontroly Vojenského spravodajstva

BRATISLAVA - Predseda ĽSNS sa o túto funkciu uchádzal aj v minulosti. Ani vtedy v parlamente neuspel. Dnes mu dalo hlasy 58 poslancov.

slovakia

left justify in out

Poslanci Národnej rady (NR) SR opätovne nezvolili Mariana Kotlebu (ĽSNS) za predsedu Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva (VS). Rozhodli o tom vo štvrtkovej voľbe.

 

img

 

Kotleba nezískal dostatočný počet hlasov. Zo 135 prítomných poslancov za neho hlasovalo len 58 poslancov. Výsledok oznámili v pléne. Poslanci Kotlebu do funkcie šéfa výboru nezvolili už v predchádzajúcich viacnásobných voľbách.

 

Stopka pre návrhy ĽSNS

 

Pre jeho stranu je to ďalšia nemilá správa po tom, ako poslanci NR SR v stredu neprijali niekoľko návrhov noviel z dielne ĽSNS. Jej členovia navrhovali napríklad zaradiť do Trestného zákona nový trestný čin diskriminácie v súvislosti s očkovaním proti ochoreniu COVID-19. Umožnil by trestnoprávne postihovať každého, kto iného diskriminuje z dôvodu, že sa nepodrobil očkovaniu alebo ho odmieta.

 

 

Rovnako navrhli explicitne stanoviť v Zákonníku práce, že zamestnávateľ nemôže očkovanie proti COVID-19 určiť ako požiadavku na riadny výkon dohodnutej práce

 

Plénum tiež odmietlo návrh ĽSNS, ktorý sa zaoberal predĺžením platnosti lehôt technickej kontroly kategórie L (motocykle a štvorkolky). 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies