Nový haitský prezident Jovenel Moise zložil sľub

NETKY.SK • 7 Február 2017, 17:40 • 2 min
Nový haitský prezident Jovenel Moise zložil sľub

PORT-AU-PRINCE - Nový haitský prezident Jovenel Moise zložil dnes v parlamente sľub a ujal sa funkcie na päťročné obdobie. Ukončil tým politickú krízu v krajine po takmer dvojročnom cykle volieb.

slovakia

left justify in out

Úspešný poľnohospodársky podnikateľ Moise sa dnes v programovom vyhlásení zaviazal stimulovať ekonomiku a vytvoriť nové pracovné miesta.

 

Moise bol preferovaným prezidentským kandidátom bývalej hlavy štátu Michela Martellyho. Novembrové opakované prezidentské voľby vyhral so ziskom 55 percent hlasov, podľa kritikov však nemá na mandát právo, pretože hlasovalo iba 21 percent oprávnených voličov.

 

V prezidentských voľbách zvíťazil už predtým koncom roka 2015, ich výsledky však boli pre podozrenia z podvodov anulované.

 

Chudobná karibská krajina Haiti je závislá na medzinárodnej pomoci od ničivého zemetrasenia v januári 2010. Jej vážne ekonomické problémy zhoršila politická nestabilita, násilnosti a korupcia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies