Nový festival Ľudskosť prinesie do Zvolena debaty o problémoch mesta, koncerty i dobré jedlo

NETKY.SK • 15 August 2023, 14:19 • 2 min
Nový festival Ľudskosť prinesie do Zvolena debaty o problémoch mesta, koncerty i dobré jedlo

ZVOLEN - O radostiach a starostiach nielen v meste Zvolen bude nový festival Ľudskosť, ktorý na mapu tamojších mestských letných kultúrnych podujatí prináša platforma zvolenských združení s rovnomenným názvom. Podujatie sa uskutoční v dňoch 18. a 19. augusta v Štúrovom parku.

slovakia

left justify in out

Ako uviedli organizátori, debaty "o radostiach a starostiach..." znamenajú, že účastníci budú spoločne diskutovať o témach, ktoré obyvateľov mesta ovplyvňujú a inšpirujú každý deň. "Samospráva funguje dobre vtedy, keď dokáže dať priestor aktívnym ľuďom, ktorí sa venujú svojim špecifickým záujmom," uviedol jeden z organizátorov Jaroslav Stehlík zo združenia Pusťáčik. Podľa neho zväčša sú to ľudia, ktorí sa svojou dlhoročnou činnosťou prepracovali na úroveň odborníkov vo svojich oblastiach. "A práve takýto ľudia sa stretli v platforme Ľudskosť," podotkol.

 

Na festivale chcú otvoriť aj témy, ktoré dlhodobo trápia mesto Zvolen, ale aj iné samosprávy. Formou diskusie s odborníkmi chcú hľadať riešenia. "Budeme radi, ak sa do diskusie zapoja aj občania a vytvoríme tak spoločný progres v jednotlivých oblastiach," dodal Stehlík. Diskutovať príde reportér a humanitárny pracovník Andrej Bán, sociológ Michal Vašečka, publicistka a občianska aktivistka Zuzana Wienk či primátori Zvolena Vladimír Maňka, Trnavy Peter Bročka a Bratislavy Matúš Vallo. "Ich mená naznačujú, že témou diskusií nebudú len zvolenské témy, ale problémy celej našej spoločnosti," konštatoval Stehlík. 

Oblasť kultúry na festivale aktívne zastúpi rocková skupina Korben Dallas, speváčka Katka Koščová, rómska kapela Sendreiovci, interpretka tradičných rómskych piesní Júlia Kozáková, herec a hudobník Ondřej Daniš.

Návštevníkov okrem toho čaká autentická ochutnávka národných jedál, ktoré im pripomenú kultúru a bohatstvo našej krajiny. Zároveň budú môcť ochutnať špeciality rôznych národností. Festival bude bez vstupného. Účastníkov bude z jednotlivých zvolenských sídlisk zvážať do centra mesta vláčik Oblastnej organizácie cestovného ruchu Stredné Slovensko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: ZVonline.sk
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies