Mercedes Karla Gotta je na predaj

NETKY.SK • 14 Október 2020, 08:09 • 2 min
Mercedes Karla Gotta je na predaj

Mercedes po Karlovi Gottovi by snáď potešil každého jeho skalného fanúšika. Teraz je jeden jeho mercedes na predaj, a to dokonca s pôvodnou poznávacou značkou.

slovakia

left justify in out

Zosnulý Karel Gott mal rád autá a mal peknú riadku od fabie až po porsche. Do jeho garáže tiež postupne patrilo niekoľko mercedesov triedy S - a jeden z nich, generácia W220, je práve na predaj.

 

Vozidlo je na predaj v Prahe a predávajúci v jednom z inzerátov na nemeckom webe Autoscout24 "dokladá" prvého majiteľa pomocou fotografie "Osvedčenie o evidencii vozidla". Je v ňom skutočne uvedené Gottovo meno, avšak registračná značka je začiernená, informuje český portál novinky.cz.

 

Vozidlo má, svoju pôvodnú pražskú značku, teda 3A4 9349. Podľa archívnych fotografií a ďalších zdrojov tmavosivý Mercedes S 500 s touto značkou skutočne patril Gottovi, takže o pravosti vozidla nie sú veľké pochybnosti.

 

img

Zdroj: Sbazar.cz

 

Verzia S 500 znamenala pri generácii W220 päťlitrový benzínový osemvalec s výkonom 306 koní. Vozidlo je podľa fotografií vo výnimočnom stave, v plnej výbave a má za sebou 223-tisíc kilometrov. Cena však zodpovedá statusu prvého majiteľa - činí približne 24-tisíc eur. Cena podobných kusov bez tejto histórie sa pohybuje približne do 5-tisíc korún.

 

Generácia W220 je štvrtou v rode vlajkových lodí stuttgartskej značky. Vyrábala sa v rokoch 1999 až 2005. Nielen eleganciou, ale aj 485-tisíckami predaných kusov predčila predchádzajúce tretie, na pohľad hranatejšie vydanie. Gott v priebehu rokov vlastnil niekoľko ďalších "eskových" mercedesov, vrátane poslednej šiestej generácie W222.

 

AKTUALIZÁCIA: Nový Mercedes-Benz triedy S oficiálne: Hi-tech luxus a jazdiť vie sám



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies