Kríza v strane Za ľudí sa prehlbuje. Remišová postupne stráca podporu

NETKY.SK • 31 Máj 2021, 21:04 • 2 min
Kríza v strane Za ľudí sa prehlbuje. Remišová postupne stráca podporu

BRATISLAVA – Kríza v strane Za ľudí sa prehlbuje. Do predsedníčky Veroniky Remišovej sa najnovšie obula aj mládežnícka organizácia strany.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál tvnoviny. Mládežnícke krídlo Veroniku Remišovú kritizuje pretože nedokáže upokojiť situáciu v strane, ktorá je aktuálne rozdelená do dvoch táborov, na podporovateľov ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej a sympatizantov vicepremiérky. 

 

„Súčasný stav v strane sledujeme s veľkým znepokojením. Za posledné mesiace stranu opustilo viacero kvalitných ľudí. Nie len v parlamente, ale hlavne v regiónoch. Okrem toho sledujeme, ako sú mnohí z členov strany, ktorých považujeme za súčasť základných pilierov strany vytláčaní na perifériu," napísali mládežnícka organizácia vo svojom stanovisku.

 

Ako doplnili, strana Za ľudí pre nich predstavovala centristickú alternatívu v politike, plnú schopných a kvalitných odborníkov a ľudí z regiónov.

 

Ako ďalej píšu, namiesto toho sa strana stala rukojemníkom predsedníčky strany, ktorá namiesto posilňovania straníckeho imidžu aktívne pracuje na jeho rozbíjaní a poškodzovaní povesti jej najznámejších tvárí.

 

Remišovú jej „vlastní“ obviňujú z nejasných stanovísk počas trvania koaličnej krízy, ako aj vlažnej obhajoby svojej straníckej kolegyne Kolíkovej, ktorá počas mimoriadnej schôdze parlamentu čelila odvolávaniu. 

 

Sympatizanti šéfky rezortu spravodlivosti požadujú zvolanie mimoriadneho snemu, kde by dostali priestor a mohli si zvoliť svoju novú líderku. To však odmietajú podporovatelia Veroniky Remišovej. 

 

Mária Kolíková sa novej výzve a pozícii v strane nebráni, ako sama už viackrát uviedla, vie si predstaviť, že by sa postavila do čela Za ľudí.

 

Ako informoval denník Nový Čas, Veronika Remišová sa v sobotu stretla so zakladateľom strany, exprezidentom Andrejom Kiskom. Ten jej odporučil zvolanie mimoriadneho snemu, ktorá však ona sama zvolať odmieta. 

 

Čo sa dá s istotou povedať je, že podľa prieskumov verejnej mienky, Za ľudí postupne stráca dôveru občanov. Už niekoľko mesiacov sa podľa výsledkov nachádzajú pod hranicou zvoliteľnosti.

 

Strana zažíva turbulentné obdobie po tom, ako ju počas vládnej krízy opustili jej dvaja členovia, Miroslav Kollár a Tomáš Valášek. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies