Nový cestovný poriadok prinesie lacnejšiu prepravu automobilov

NETKY.SK • 9 December 2015, 14:06 • 2 min
Nový cestovný poriadok prinesie lacnejšiu prepravu automobilov

BRATISLAVA – Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) plánuje pre svojich zákazníkov viacero zmien.

slovakia

left justify in out

Novinkou pre cestujúcich bude priame spojenie Banskej Bystrice s Bratislavou každé dve hodiny so skráteným cestovným časom, či možnosť dlhšieho oddychu a spánku v nočných vlakoch medzi východom a západom Slovenska. Súčasne zlacnie preprava automobilov v rámci vnútroštátnej aj medzinárodnej dopravy. Informovala o tom riaditeľka odboru komunikácie Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová s tým, že zmeny sú súčasťou nového železničného cestovného poriadku pre rok 2015/2016. Nový cestovný poriadok začne platiť od nedele 13. decembra.


Železničná spoločnosť Slovensko ponúkne počas najbližšieho roka denne v priemere 1 455 vlakov, ktoré obslúžia 690 staníc na celkovo 2 800 kilometroch železničných tratí. Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja si od spoločnosti objednalo na rok (do polovice decembra 2016) spolu 31,3 milióna vlakových kilometrov. Celkový rozsah dopravy zostáva na úrovni roka 2015. Tretinu výkonov predstavujú vlaky diaľkovej dopravy a dve tretiny tvoria výkony v rámci regionálnej a prímestskej dopravy.


„Nový cestovný poriadok síce nezvyšuje počty vlakov ako vlani, ale prináša zaujímavé novinky, ktoré zrýchlia a spresnia dopravu a vytvoria väčšie pohodlie cestujúcich pri prestupoch,“ uviedol riaditeľ Úseku obchodu ZSSK Jozef Schmidt. V medzinárodnej doprave bude prvýkrát cesta z Bratislavy do Prahy trvať menej ako štyri hodiny. Znovu začne jazdiť vlak spájajúci všetky krajiny Visegrádskej štvorky.


V regionálnej doprave sa komplexne prejaví celkové nasadenie všetkých 61 nových ucelených vlakových súprav ako aj 94 zmodernizovaných či nových vozňov z eurofondových projektov. "Je to prvý cestovný poriadok, ktorý v plnej miere v regiónoch využíva všetko, čo sme za posledných sedem rokov dokázali zlepšiť v kvalite vozového parku,“ zdôraznil
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies