Vyjadrenia trénerov po včerajších zápasoch Ligy majstrov

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 10:46 • 2 min
Vyjadrenia trénerov po včerajších zápasoch Ligy majstrov

ANGLICKO - Futbalisti FC Liverpool sú o krok bližšie k semifinále Ligy majstrov, keď vo včerajšom prvom meraní síl zdolali na domácej pôde FC Porto 2:0. Oba góly padli v prvých 30-tich minútach zápasu. Tottenham na svojom novom štadióne, ktorý pokrstil súťažným zápasom len nedávno, zdolal svojho anglického rivala Manchester City 1:0.

slovakia

left justify in out

"Výsledok 2:0 je naozaj dobrý, pred začiatkom zápasu by som ho bral všetkými desiatimi. Naše víťazstvo je stopercentne zaslúžené. Počas celého duelu sme kontrolovali hru a strelili dva krásne góly. O postupe však ešte nie je rozhodnuté. V Porte budeme musieť zabojovať. Portugalský tím urobí všetko pre to, aby nám skomplikoval cestu medzi elitné kvarteto," uviedol pre akreditované médiá tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

 

 

Klopp po zápase vyzdvihol výkon Handersona a označil ho za jedného z kľúčových hráčov. "Hendo je brilantný futbalista a veľmi ma teší, že to ukazuje aj na ihrisko. Pred zápasom som mu dal ofenzívnejšie úlohy. Hendovi vyhovuje, keď je viac vysunutý. Mrzí ma, že tri a pol roka nehral na tejto pozícii. Využívali sme ho ako hráča, ktorý v strede poľa drží loptu."

 

Tottenham sa bude aj napriek výhre nad Manchestrom City v najbližších dňoch strachovať o zdravotný stav svojho najlepšieho strelca Harryho Kanea. Ten si počas včerajšieho večera zranil členok. Z Ihriska ho museli odniesť na nosidlách a hrozí mu, že v tejto sezóne si už nezahrá.

 

img

 

"Harry sa v stredu podrobí lekárskym vyšetreniam, no obávam sa, že nám v tejto sezóne už nepomôže. Mám obavy, či sa stihne zotaviť. Ak by sme v zostávajúcich zápasoch sezóny museli hrať bez nášho kľúčového hráča, bolo by to obrovské oslabenie," priznal tréner Pochettino.

 

Argentínsky kouč vyzdvihol výkon celého tímu, ktorý si proti úradujúcemu anglickému šampiónovi dokázal udržať čisté konto. "Ukázali sme veľkú kvalitu. Chalani mali motiváciu, veď hrali proti anglickému rivalovi a na trávniku nechali všetky sily. Z hráčov sálala fantastická energia. Veľmi nám pomohol Hugo Lloris, ktorý zneškodnil penaltu Sergia Agüera. Výsledok 1:0 považujem za dobrý, pred nami je však ešte minimálne 90 minút odvety na Etihad Stadium."

 

 

Hráči Manchestru City v tejto sezóne už vyhrali Ligový pohár a stále sú v hre o anglický titul, o triumf v LM i v FA Cupe. "Získať všetky štyri trofeje je takmer nemožné. Musíme sa sústrediť na najbližší zápas. Vedeli sme, že na pôde Tottenhamu to budeme mať ťažké."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona