Novozélandská premiérka odmietla vysloviť meno vraha 50 ľudí z mešít

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 08:46 • 2 min
Novozélandská premiérka odmietla vysloviť meno vraha 50 ľudí z mešít

WELLINGTON - Muž, ktorý je obvinený, že v novozélandskom meste Christchurch zabil v dvoch mešitách 50 ľudí a ďalších takmer 50 osôb zranil, bude čeliť spravodlivosti v plnom rozsahu.

slovakia

left justify in out

V utorok to povedala v parlamente novozélandská premiérka Jacinda Ardernová.

 

"Bude čeliť spravodlivosti v plnom rozsahu tu na Novom Zélande," povedala Ardernová v súvislosti s podozrivým z vrážd, ktorým je 28-ročný austrálsky pravicový extrémista Brenton Tarrant.

 

img

 

"Svojím teroristickým činom chcel dosiahnuť mnohé, najmä však to, že sa stane slávnym, preto nikdy nevyslovím jeho meno," povedala novozélandská premiérka. "Je to terorista. Je to zločinec. Je to extrémista. Ale keď budem hovoriť ja, zostane bezmenný," dodala Ardernová.

 

img

 

Streľba v dvoch mešitách v meste Christchurch sa začala v piatok približne o 13.45 h miestneho času (02.45 h SEČ). Pri útokoch zahynulo 50 ľudí a viac než štyri desiatky ďalších utrpeli zranenia. Polícia zároveň objavila dve podomácky zhotovené výbušné zariadenia v automobiloch zaparkovaných pred mešitami.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies