Prokurátor navrhuje Dušanovi Dedečkovi minimálne 15 rokov väzenia

NETKY.SK • 8 Jún 2023, 12:00 • 2 min
Prokurátor navrhuje Dušanovi Dedečkovi minimálne 15 rokov väzenia

BRATISLAVA - Prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo navrhuje uložiť vodičovi Dušanovi D. z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody v centre Bratislavy minimálne 15-ročný trest väzenia.

slovakia

left justify in out

Obžalovaný na štvrtkovom hlavnom pojednávaní priznal vinu, senát Mestského súdu Bratislava I preto rozhoduje len o výške trestu. Prokurátor podal na Dušana Dedečka v závere marca obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia. Vo svojej záverečnej reči poukázal na to, že obžalovaný doma požíval pred nehodou alkoholické nápoje. Dušan D. podľa neho nekonal z nedbanlivosti, ale v nepriamom úmysle.

 

Prokurátor navrhuje pre Dušana Dedečka aj sedemročný trest zákazu činnosti a trojročný ochranný dohľad. Súd by mal tiež podľa Chyla vyhovieť náhrade škody podľa uplatnených nárokov poškodených. Dopravná nehoda na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova si 2. októbra 2022 vyžiadala päť mŕtvych a niekoľko zranených osôb. Obžalovaný mal podľa obžaloby šoférovať v štádiu ťažkého stupňa opitosti. Jeho automobil dosiahol rýchlosť 143 kilometrov za hodinu. K stretu s prvou osobou malo prísť pri rýchlosti 107 kilometrov za hodinu. Na zastávke sa malo nachádzať približne 40 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies