Novoročný požiar zničil v Aachene historický oltár a Rubensove maľby

NETKY.SK • 3 Január 2011, 09:12 • 2 min
Novoročný požiar zničil v Aachene historický oltár a Rubensove maľby

Novoročný požiar zničil v Aachene historický oltár a Rubensove maľby

slovakia

left justify in out

img

Historický oltár a tri maľby zo 17. storočia pripisované jednému z najvýznamnejších maliarov európskeho umenia, flámskemu majstrovi Petrovi Paulovi Rubensovi (1577 - 1640), zničil v kostole v nemeckom Aachene na Nový rok požiar spôsobený pravdepodobne náhodnou svetlicou,
      Polícia v západonemeckom Aachene v sobotu povedala, že oheň oltár úplne pohltil. Pri požiari nebol, našťastie, nik zranený.
      Požiarnici uviedli, že v ohni popraskalo aj množstvo sklených vitráží. Domnievajú sa, že svetlica odpálená na oslavu Nového roku prerazila okno a podpálila cirkevnú budovu v nákupnej oblasti centra mesta.
      Kostol patrí spoločne katolíkom a luteránom. Jeho webová stránka uvádza, že barokný oltár získal v roku 1630. Gotická budova, ktorá patrí katolíckej diecéze v Aachene, bola vysvätená ako kostol v roku 1327 a rozšírená v roku 1390.  

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies