Noví Gréci tvrdia, že Grécko má aj iné možnosti ako eurozónu

NETKY.SK • 10 Február 2015, 10:25 • 2 min
Noví Gréci tvrdia, že Grécko má aj iné možnosti ako eurozónu

ATÉNY - Ak sa Grécko s eurozónou nedohodne na nových podmienkach riešenia svojho verejného dlhu, môže získať pomoc z iných zdrojov.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to v utorok grécky minister obrany Panos Kammenos. Vláda v Aténach sa musí pripraviť na situáciu, kedy by neústupčivý postoj niektorých krajín znemožnil dohodu, povedal minister a líder nacionalistickej strany Noví Gréci. Tá je menším partnerom v novej gréckej vládnej koalícii a podobne ako radikálna ľavicová Syriza premiéra Alexisa Tsiprasa odmieta politiku úsporných opatrení.

"Chceme dohodu. Ak sa ale nedohodneme ..., ak Nemecko zostane neoblomné a bude chcieť rozbiť Európu, potom máme povinnosť použiť plán B. Plán B je získať financovanie z iného zdroja," uviedol Kammenos pre grécku televíziu. Do úvahy podľa neho prichádzajú Spojené štáty, Rusko, Čína, prípadne iné krajiny. 

 

Grécko sa chce s eurozónou dohodnúť na nových podmienkach splácania verejného dlhu. Súčasťou nového programu má byť rušenie veľkej časti úsporných opatrení, ku ktorým sa Atény zaviazali v rámci existujúcej úverovej dohody s Európskou úniou a Medzinárodným menovým fondom. Členské štáty eurozóny na čele s Nemeckom však v otázke rozpočtových škrtov a hospodárskych reforiem ústupky Grécku odmietajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies