Lionel Messi v Miami obnoví spoluprácu s trénerom Gerardom Martinom

NETKY.SK • 29 Jún 2023, 09:30 • 2 min
Lionel Messi v Miami obnoví spoluprácu s trénerom Gerardom Martinom

MIAMI - Lionel Messi sa vo svojom novom klube Inter Miami opäť stretne s argentínskym futbalovým trénerom Gerardom "Tata" Martinom. Ten už svojho krajana viedol v FC Barcelona i v argentínskom národnom tíme.

slovakia

left justify in out

Martino sa stal v klube zámorskej MLS nástupcom dočasného kouča Javiera Moralesa, ktorý iba začiatkom júna nahradil odvolaného Phila Nevilla. "Tata je v našom športe vysoko rešpektovaná osobnosť a jeho kariéra je toho dôkazom. Tešíme sa na jeho prínos pre tím na ihrisku i mimo neho. Sme presvedčení, že jeho skúsenosti budú pre mužstvo inšpiráciou a diváci budú nadšení," uviedol spolumajiteľ klubu David Beckham k angažovaniu 60-ročného Argentínčana.

 

Martino v minulosti hral i trénoval v argentínskom klube Newell's Old Boys, kde Messi s futbalom začínal. Meno si urobil ako tréner reprezentácie Paraguaja, ktorú priviedol do finále Copa America v roku 2011. Messi potom hral pod jeho vedením v Barcelone (2013-2014) i v národnom tíme Argentíny (2014–2016). Neskôr boli jeho trénerskými zastávkami Atlanta United a reprezentácia Mexika, s ktorou neuspel na MS 2022 v Katare.

 

img

Lionel Messi pri rozhovore s trénerom Gerardom Martinom počas reprezentačného zápasu Argentíny.

 

"Som nadšený, že môžem byť súčasťou veľkoklubu ako je Inter Miami a viem, že spolu môžeme dosiahnuť veľa úspechov," citovala Martina agentúra AFP. Messi prestúpil do Miami po sezóne z Paríža St. Germain a v drese nového zamestnávateľa by mal debutovať 21. júla. Americký klub chce po príchode hviezdneho útočníka posilniť mužstvo o ďalších troch až piatich hráčov, medzi nimi aj o ďalšieho niekdajšieho hráča Barcelony Sergia Busqueta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies