Poznáte výhody úverov dohodnutých v nebankových spoločnostiach?

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 08:40 • 2 min
Poznáte výhody úverov dohodnutých v nebankových spoločnostiach?

Každý sa môže dostať do situácie, keď potrebuje naďalej a rýchlo požičať peniaze. Vzhľadom na to, že požičiavanie od priateľov i rodiny je väčšinou ošemetné, môžete sa vydať cestou pôžičky od nebankového poskytovateľa. Solídneho sprostredkovateľa úveru spoznáte okrem iného podľa certifikácie vydanej Národnou bankou Slovenska.

slovakia

left justify in out

Nebankové spoločnosti pristupujú k žiadosti o pôžičku flexibilne

 

Veľa ľuďom pri zvažovaní pôžičky napadne zájsť najskôr do banky. V pobočke ale často strávia aj niekoľko hodín, a navyše je potrebné doložiť celý rad dokumentov. Celý proces je byrokraticky aj časovo náročný, čo v dnešnej uponáhľanej dobe nie je atraktívne. Výsledkom zdĺhavého vybavovania potom môže byť neposkytnutie pôžičky vo výške, ktorú potrebujete, prípadne zamietnutie úveru kvôli nižším príjmom, než sú potrebné.

 

Ak hľadáte inštitúciu, ktorá k pôžičkám pristupuje flexibilnejšie, môžete sa obrátiť na certifikovaného nebankového poskytovateľa. Prečo je výhodnejšie žiadať úver od neho ako od klasickej banky?

 

- Nemusíte do pobočky chodiť osobne

- Celý úver vybavíte on-line z pohodlia svojho domova, takže o pôžičku môžete zažiadať aj cez sviatky či víkend

- Na úver môžu dosiahnuť aj tí, ktorí by v banke so svojou žiadosťou neuspeli

- Peniaze môžete mať na účte do niekoľkých hodín, záleží na pružnosti vašej banky

- K pôžičke sa pristupuje individuálne vzhľadom na vaše potreby, požičať si môžete na čokoľvek až do 10 000

- Do klientskeho centra sa dovoláte prakticky okamžite.

 

img

 

Najčastejšie mýty spojené s nebankovými pôžičkami

 

Okolo úverov poskytovaných nebankovými spoločnosťami panuje celý rad mýtov, ktoré sa však nezakladajú na pravde. Ktoré sú tri najčastejšie?

 

1. Nebankové úvery sú drahé, nevýhodné a rizikové

Popravde povedané, žiadna pôžička nie je lacná, výhodná a bez rizika, čo platí aj pre tie, ktoré ponúkajú banky. Základom úspechu je starostlivý výber spoločnosti, ktorá vám úver poskytne, a taktiež rozumné rozloženie splátok. Nebankového poskytovateľa vyberajte podľa udelenej certifikácie NBS.

 

2. Na pôžičku budete dlho čakať

Ďalším nepravdivým mýtom je, že pripísanie peňazí od nebankovej spoločnosti na váš účet trvá dlho. To nie je vďaka on-line formulárom so žiadosťou o pôžičku pravda. Úver vybavíte do niekoľkých minút a peniaze na účte môžete mať už do 24 hodín, niekedy aj skôr. Rýchlosť pripísania záleží na banke, v ktorej máte vedený účet.

 

3. Nebankovú pôžičku získa každý

V súčasnosti sa bankové aj nebankové úvery musia schvaľovať na základe slovenskej legislatívy, ktorá vyžaduje dôkladne preverenie schopnosti žiadateľa splácať. Rozhodne teda neplatí, že pôžičku získa každý.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies