Novak Djokovič chystá žalobu

NETKY.SK • 21 Január 2022, 18:10 • 2 min
Novak Djokovič chystá žalobu

Austrália bude mať problém za vyhostenie Novaka Djokoviča. Podľa informácií zahraničnej tlače, by mal srbský tenista Novak Djokovič podať žalobu na Austráliu. Poukázať by sa malo na spôsob, akým Austrálčania s tenistom zaobchádzali. Úrady zverejnili oficiálne dokumenty, ktoré uvádzajú presné dôvody, ktoré viedli k rozhodnutiu poslať Djokoviča domov.

slovakia

left justify in out

Alex Hawke uviedol niekoľko dôvod, ktoré viedli k jeho rozhodnutiu. Jedným z najzásadnejších je uskutočnenie rozhovoru s francúzskym denníkom L’Equipe, pre ktorý navyše neskôr pózoval bez rúška.

 

img

 

„Jeho správanie môže povzbudzovať alebo ovplyvňovať ostatných, aby napodobňovali jeho predchádzajúce správanie a nedodržiavali príslušné opatrenia v oblasti verejného zdravia po pozitívnom teste na COVID-19, čo by samo o sebe mohlo viesť k prenosu choroby a vážnemu ohrozeniu ich zdravia,“ uviedol minister s tým, že by tento fakt mohol prispieť k možnému ohrozeniu zdravia austrálskej komunity. „Jeho prítomnosť v Austrálii môže byť kontraproduktívna voči snahám ostatných o očkovanie, čo môže byť riziko pre zdravie austrálskej komunity,“ argumentuje.

 

img

 

Djokovič podáva strelu mimo tenisového kurtu v podobe žaloby?

Podľa denníka The Sun chystá Djokovič žalobu na Austráliu. Iné zdroje informujú, že Djokovič by mal požadovať zhruba 6 miliónov USD. Srbský tenista očakáva, že by mal súdny spor vyhrať. „Je dobre známe, že Novak a jeho rodina majú pocit, že s ním v karanténnom hoteli v Melbourne bolo zaobchádzané zle. Jeho matka prezradila, že to tam bolo plné bĺch a červov. Bol tam držaný ako virtuálny väzeň,“ opisuje zdroj z okolia Djokovičovho agenta. „Bol vystavený ponižujúcemu zaobchádzaniu a mal by ich žalovať,“ okomentoval kauzu právnik Toma Fila. Podľa neho bolo s Djokovičom zaobchádzané, ako keby do Austrálie priplával na gumovom člne.

 

Možno vás zaujme: Francúzi sprísňujú zákony! Djokoviča nemusia pustiť hrať ani v Paríži



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies