OKTAGON 45: Bojovníci ukázali svoju bojovnosť a srdce, jediný zápas ostal neukončený

NETKY.SK • 1 August 2023, 12:57 • 2 min
OKTAGON 45: Bojovníci ukázali svoju bojovnosť a srdce, jediný zápas ostal neukončený

Štvanica prieniesla dva nádherné věceri, chýbalo tomu len povestné vyvrcholenie poslednými dvoma západnými, ale aj takýto nevyspytateľný je tento šport a aj preto ho milujeme . Ďakujeme organizácií oktagon za roky ktoré sme mohli byť na Štvanici a už teraz sa tešíme na ten “ futbalový štadión.

slovakia

left justify in out

Posledný večer, posledná karta. Po výbornom piatkovom úvode, na ktorom sme mali moźnosť vidieť viacero výborných zápasov, sme mali od sobotnej derniery veľké očakávania. 
poďme sa teda v druhom pokračovaní našich reportáží z OKTAGON 45 pozrieť na zápasy. Zápas nám otvorili Ivan Klevets proti Nikolaosovi Serbezisovi. Klevets, ktorý sa dlhodobo pripravuje v MMA Monster gyme,  sa na druhý krát pokúsil otvoriť svoju profi mma kariéru. Prvý krát sa tak malo stať už na turnaji RFA no jeho súper prevážil a tak sa súboj odohrával iba v postoji.
Po pár výmenách v postoji sa boj presunul na zem kde zo spodnej pozície veľmi presvedčivý Klevets. Bohužiaľ v priebehu druhého kola sa nechal nachytať a dovolil nemeckému súperovi dotiahnuť armbar. Pre „Nika“ to bola už 3 submissia a celkovo 8 výhra v jeho profesionálnej kariére. 

Presúvame sa na druhý súboj večera, Lewis vs Vladislav Kanchev.  Bulharská „C-4“ nastúpila už do svojho druhého súboja na Štvanici, kedy sa minulý rok predstavila  v zápase proti veteránovi Oktagonu Mate Kerteszovi. Tento krát bol však jeho výkon na britským zástupcom dominantný. Svoju prevahu ukázal v postoji, aby následne presunul boj na zem a dokončil súpera lakťami. Prvé TKO večera. 

Nasledoval zápas domáceho miláčika Romanka Paulusa proti Britovi Cullmanovi Mullenovi. Ten na začiatku Paulusa prekvapil  a pekne rozbehol prvé kolo kedy natriafal presnejšie. Náš zástupca na tomto turnaji otočil priebeh zápasu, dokonca mal šancu súpera ukončiť highkickom. Nakoniec bolo odbojovaných plný 15 min a Paulus prináša na Slovensko výhru 3:0 na body. Štvanica ožila.

4 zápas priniesol poriadnu show. Akonne JEDI Wanliss, nová hviezdička OKTAGONU a bývalí populárny striptér sa stal virálnym, po tom ako kus „ svojej show“ predviedol už na Vážení. „Toľko správ od žien sme ešte na Oktagon Instagrame nemali“ vyjadril sa Ondřej Novotný, majiteľ OKtagonu. 
Samozrejme JEDIovi nemohol chýbať laseroví meč a aj celý nástup ladený to témy STAR WARS. Následne sme mali možnosť vidieť súboj s gruzíncom Gogotčurihom, ktorý sa v čase 2:07 skončil na dominantné víťazstvo angličana na TKO.

Prelims Kartu nám uzatvárali bojovníci Michal Jančuška a Eduard Kexel. Jančuška bol duel na poslednú chvíľu a aj to ovplyvnili celý zápas. Kexel, výborne pripravený, preniesol už počas prvého kola súboj na zem odkiaľ Jančuškovi nedal šancu vstať. Do tretieho kola musel da Michal všetko a ukončiť ho predčasne, no už pri prvom strhu ho nemec otočil a zápas si postrážil na bodové rozhodnutie. 

A ideme na hlavnú kartu. Tú nám otvoril jediný český sú boj  Jan Široký - Ondřej Petrášek. Brat Miloša „Melouna“ Petráška zmenil svoj život a z relatívne pohodlného života ITčkara, sa rozhodol vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Zápas však nedopadol podľa jeho predstáv a už v druhom kole o na technické KO Široký ukončil. Bolo to určite jedno z najtvrdších ukončení večera, ako sme mali možnosť vidieť na tlačovke, kde aj Petrášek sám priznal, že si zo súboja veľa nepamätá. Pozitívne je, že ho táto prvá prehra po návrate do oktagonu neodradila a môžeme sa naňnho tešiť aj naďaľších turnajoch. 

Nasleduje jediný súboj ťažkej Váhy na karte.  Brazilec Carvalho vyzval Lazara Todeva a neoficiálne sa o tomto zápase začalo hovoriť ako o súboj o vyzývateľa o uvoľnený pás ťažkej váhy. Po vtipnom úvode kedy sa bojovníci navzájom privolávali bližšie bol však posledným úsmevným momentom. Súboj došiel k veľmi nečakanému ukončeniu, v poslednej sekunde prvého kola. Todev zachytil nohu súpera a vytvoril páku ktorú Carvalho odklepal. Hatef Moiel, úradujúca jednotka rebríčka ťažkej váhy určite tento zápas pozorne sledoval. 

Pokračujeme zápasom domáceho miláčika Daniela „DeDe“ Škvora. Ten po ťahal šnúru dvoch prehier, ktorú bol odhodlaný zlomiť  práve na Štvanici. Smutnou časťou bola zle pustená nástupovka, takže rodený pražák sa nemohol pri nástupe motivovať tiež domácou skupinou PSH, čo mu bolo patrične ľúto. Nič to ale neubralo na jeho výkone, práve naopak DeDe si pripísal svoje prvé ukončenie submissiou v kariére a to rovno v prvom kole! Jeho Súperom bol NERMIN HAJDARPASIC, ktorého sme mali možnosť vidieť v zápase s Fosumom, či Poppeckom. Počas Škoroveň ďakovnej reči diváci odpálili mexické vlny po celej Štvanici, aby 12 krát obkrúžili celý štadión.

Čistá radosť. Prichádza hviezda. To by si pri nástupe Ivana Buchingera mohol povedať nezainteresovaný divák. A veru že Ivan hviezdny výkon aj predviedol. Po jeho poslednom zápase proti Losenemu Keitovi, bol viac ako rok na nutenej pauze koli zraneniam. Dokonca sa hovorilo, či sa vôbec je ešte tento “starý kár” , ako on sám si povedal, ešte je schopný vrátiť.
Jeho Francúsky protivník Abou Tounkara, začal zostra. Pravé jednotky na buchingerovu hlavu Francúzovi vychadzali, rovnako ako jeho takedown defense, ktorým  v prvom kole odmietal všetko o čo sa “Buki” pokúsil. Dokonca to vyzeralo, ze druhé kolo pojde na stranu francúzskeho bojovníka. No mali sme možnosť ,po Vladovi Lengálovi, vidieť obrat ako z iného sveta. Buki dostal svojho súpera pod seba a začal kanonádu úderov, ktoré súpera zlomili a nebol ochotný ďalej pokračovať v boji. Druhé víťazstvo smeruje na Slovensko!

Hlavný predzápas. Karlos Vémola vs Lucas Alsin. Mnohí sa pred týmto zápasom vyjadrili že by to mala byť “dávačka” na jednu bránku. Opak bol však pravdou. Karlos síce v prvých chvíľach zobral súpera na zem kde eliminoval pokusy o únik, no nedokázal súpera ukončiť.
V druhom kole Karlos Števo súpera po 17 sekundách no ten po chvíli pretočil Karlosa do spodnej pozície. Toto tu ešte nebolo, kto toto Karlosovi naposledy urobil? Všetci na Štvanici sú v šoku. Nič zásadné sa ale nestane. V treťom kole Karlos nenecháva nič na náhodu. Bere súpera k zemi a kontroluje pozíciu aj výsledok celého zápasu, ktorý nakoniec bodový rozhodcovia vidia v jeho prospech.
Všetci ale bučia na Karlosa, vo vzduchu je cítiť, že všetci čakali od Terminátora viac.
Po zápase sme mali možnosť vidieť prvý steardown medzi Vémolom a Langerová, ktorí zvedú súboj už 7.10 v Bratislave o pás lightheavyweight organizácie Oktagon.

A prichádza veľké finále. Dlhoo dkladaný súboj sme mali vidieť už v máji v Bratislave no diváci sa ho dočkali až teraz. Teda bohužiaľ nedočkali. Losene Keita vo svojej profi kariére zatiaľ neprehral. Pri svojom prvom kope v poslednom zápase si ale spôsobil fraktúru holennej kosti a nemohol ďalej pokračovať.
Celý zápas trval iba pár sekúnd. “Nuž aj takýto je tento šport, ktorý všetci milujeme” vyjadril sa promotér Novotný.
Krásnym momentom a uzatvorením celej Štvanice však bola žiadosť o ruku. Losene vyhral svoj boj o lásku aj keď prvýkrát prehral boj v klietke. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Martin Nikolič
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies