Prezidenta Zemana dnes prepustili z nemocnice. Už poobede má nabitý pracovný program!

NETKY.SK • 22 September 2021, 12:41 • 2 min
Prezidenta Zemana dnes prepustili z nemocnice. Už poobede má nabitý pracovný program!

PRAHA – Český prezident opustil nemocnicu po viac ako mesiaci. Ide o jeho najdlhšiu hospitalizáciu, odkedy sa ujal úradu.

slovakia

left justify in out

Českého prezidenta Miloša Zemana dnes prepustili z Ústrednej vojenskej nemocnice v Prahe, kde bol hospitalizovaný od polovice septembra. Už v poobedňajších hodinách má naplánované tri pracovné stretnutia

 

Po prepustení hlavu štátu jeho ochranka vyviezla z nemocnice na vozíku. Novinárom na krátko zamával a doplnil, že včera mu ešte predĺžili hospitalizáciu o jeden deň. Odpoveď, ako sa cíti, zanikla v hluku prichádzajúceho auta. Ako ešte v priebehu rána uviedol hovorca prezidenta Jiří Ovčáček, Zemanov program na dnešný deň platí. 

 

Prezident sa poobede stretne s ministerkou financií Alenou Schillerovou, s predsedom ODS Petrom Fialom a šéfom SPD Tomiem Okamurou. 

 

Podľa vyjadrení Hradu išlo o plánovaný pobyt v nemocnici, ktoré vydalo až dva dni po tom, čo prezident absolvoval nevyhnutné vyšetrenia. Na základe výsledkov následne hovorca prezidenta informoval, že hlava štátu nemá žiadne závažné problémy, ktoré by ohrozovali jeho život. 

 

Lekári však zistili, že prezident bol dehydrovaný a mierne vyčerpaný. Dlhodobo sa pritom problémy s nohami a lieči sa na cukrovku. Pre sťaženú chôdzu začal tento rok používať invalidný vozík. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies