Ako predĺžiť životnosť batérie a mobilného zariadenia

NETKY.SK • 5 Február 2022, 11:30 • 2 min
Ako predĺžiť životnosť batérie a mobilného zariadenia

BRATISLAVA – Nenakupovaním elektroniky, ktorú ľudia nepotrebujú, sa zníži množstvo elektroodpadu, náklady na recykláciu aj ťažbu nerastných surovín. Predchádza sa tým devastácii životného prostredia a zneužívaniu lacnej pracovnej sily v rozvojových krajinách. Uvádza to Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) v rámci februárovej výzvy vzdelávacej kampane Zatoč s odpadom.

slovakia

left justify in out

SAŽP radí, ako šetriť batérie mobilov. Odporúča vypnúť funkcie, ktoré momentálne človek nepoužíva, napríklad Bluetooth, sledovanie polohy, dáta a Wi-Fi. Tieto funkcie ovplyvňujú podľa agentúry spotrebu telefónu a väčšinu času nie sú potrebné. Ďalej by si mal používateľ mobilu upraviť jas displeja. Využívať by mal iba aplikácie, ktoré potrebuje. „Niektoré aplikácie zbytočne zaberajú pamäť telefónu a spotrebúvajú batériu, aj keď ich nepoužívate, napríklad aktualizácie a prístup k internetu, prebúdzanie telefónu z režimu spánku, posielanie notifikácií,“ uvádza SAŽP.

 

img

 

Mobil by sa tiež mal nabíjať častejšie a po menších dávkach. Agentúra tvrdí, že čím viac je hĺbka vybitia nižšia, tým viac nabíjacích cyklov batéria vydrží. Človek by si mal vytýčiť hranice a pravidlá používania mobilu. „Najlepšie je netráviť čas denne zábavou so smartfónom (sociálne siete, prehrávanie videí, chat, videohovory) viac ako jednu hodinu,“ skonštatovala SAŽP.

 

img

 

Možno vás zaujme: Zaujímavá ponuka, no Elon Musk ju odmietol



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona