Do parlamentných volieb 2023 sa prihlásilo 24 politických strán a jedna koalícia

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 10:30 • 2 min
Do parlamentných volieb 2023 sa prihlásilo 24 politických strán a jedna koalícia

BRATISLAVA - V septembrových predčasných parlamentných voľbách chce kandidovať 24 politických strán a jedna koalícia. Ministerstvo vnútra SR od nich prijalo návrhy kandidačných listín. Termín na podanie uplynul v nedeľu (2. 7.) o polnoci.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na Ministerstve vnútra (MV) SR Eva Chmelová. "Na podaných listinách je uvedených celkom 2728 kandidátov. Definitívny počet kandidátov aj kandidátnych listín, ktoré budú súťažiť v nadchádzajúcich voľbách, bude známy po 12. júli, keď Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán bude rozhodovať o zaregistrovaní kandidátov, ako aj zaregistrovaní kandidátnych listín," vysvetlila Chmelová.

 

V rovnaký deň, ako rozhodne štátna komisia o registrácii kandidátnych listín a kandidátov, sa uskutoční aj žrebovanie poradových čísel kandidátok. Počas podávania kandidátnych listín boli podľa Chmelovej problémom najmä administratívne nedostatky. "Mali vyhlásenia, na niektorých chýbali podpisy, u niektorých bolo treba overiť údaje," načrtla. Strany ich odstraňovali obratom. Všetky strany predložili potvrdenie o úhrade volebnej kaucie vo výške 17.000 eur. Volebnú koalíciu utvorili OĽANO a priatelia, Kresťanská únia a Za ľudí, potvrdila Chmelová. Nie všetky strany predložili plný počet 150 kandidátov. Najmenej, 17, ich predložila politická strana Karma.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies