Nová strana expremiéra Paroubka požiadala o registráciu

NETKY.SK • 20 Október 2011, 19:59 • 2 min
Nová strana expremiéra Paroubka požiadala o registráciu

Nová strana expremiéra Paroubka požiadala o registráciu

slovakia

left justify in out

img

Stanovy, program a petíciu s viac ako tisíckou podpisov dnes odovzdal prípravný výbor strany Národní socialisti - ľavica 21. storočia českému ministerstvu vnútra. Strana, na ktorej založení sa podieľa bývalý sociálnodemokratický premiér Jiří Paroubek, by mohla byť zaregistrovaná v nasledujúcich dňoch, informovala stránka tyden.cz.
V prípravnom výbore Národných socialistov Paroubek na rozdiel od svojho kolegu z parlamentu Jiřího Šlégra, ktorý spolu s ním opustil ČSSD, nezasadá. Napriek tomu sa na tvorbe programu aj na stanov intenzívne podieľal, povedal pre tyden.cz hovorca strany Tomáš Sazima.
Dnešná žiadosť o registráciu je prvým krokom k chystanému prvému volebnému zjazdu Národných socialistov, na ktorom by sa Paroubek mal stať predsedom. V najbližších dňoch nová strana spustí aj prvú verziu svojich internetových stránok, na ktorých budú môcť záujemcovia požiadať o členstvo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies