Nomináciu beriem s pokorou, je to vážna funkcia

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 07:40 • 2 min
Nomináciu beriem s pokorou, je to vážna funkcia

Nomináciu beriem s pokorou, je to vážna funkcia

slovakia

left justify in out

Karol Mitrík na margo svojej nominácie na post riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) povedal, že túto možnosť prijíma s pokorou, pretože ide o vážnu funkciu. „Idem tam s plným odhodlaním, že pomôžem krajine a pomôžem Slovenskej republike,“ uviedol Mitrík pre TASR. Ďalej sa však k svojej nominácii na tento post nechcel vyjadrovať, podľa neho je ešte priskoro, pretože neboli splnené všetky oficiálne náležitosti. „Ešte vlastne nie som riaditeľom,“ dodal.
Názory poslancov mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi na nominovanie ich kolegu Karola Mitríka na post šéfa SIS sa rôznia. Niektorí poslanci s tým súhlasia, iní sú vo vyjadreniach zdržanliví, nikto z opýtaných však nevyjadril absolútny nesúhlas s jeho nomináciou.
„Pán Mitrík je opozičný poslanec, väčšinou stojíme na opačných pozíciách, myslím si, že prezentovať môj názor by nebolo korektné. Myslím si však, že je manažérsky veľmi schopný a určite treba dosť odvahy na takýto post, my ako vedenie mesta to berieme na vedomie,“ konštatoval súčasný primátor Spišskej Novej Vsi Ján Volný.
Poslanec mestského zastupiteľstva Jozef Para zastáva názor, že na takéto posty by mali byť menovaní ľudia, ktorí majú skúsenosti s takýmito službami a majú predpoklad, že budú funkciu vykonávať zodpovedne. „Nemali by to byť stranícke nominácie, ja ho dlhé roky poznám, ale nechcem sa k tomu bližšie vyjadrovať,“ zhodnotil. Podľa neho by sa stranícka nominácia mohla zvrhnúť tak, že SIS bude slúžiť určitej strane a nie celej spoločnosti.
Ján Mokriš si naopak myslí, že Mitrík má politické skúsenosti na túto funkciu. „Je politikom od roku 1990, bol poslancom Národnej rady SR, primátorom Spišskej Novej Vsi, my stále využívame jeho schopnosti,“ objasnil. Mokriš sa však ďalej k téme nechcel vyjadriť, Mitríkove celkové schopnosti na túto pozíciu nechcel komentovať.  
S nomináciou Mitríka na post riaditeľa SIS plne súhlasí ďalší z poslancov mestského zastupiteľstva Adnan Akram. „Som presvedčený, že to bude robiť lepšie, ako jeho predchodcovia. Myslím si, že má prehľad, má znalosti aj charakter, aby túto funkciu zvládol, je to určite vhodný kandidát,“ zhodnotil Akram. Informácia o nominovaní Mitríka na túto dôležitú funkciu ho ako lokálneho patriota veľmi potešila.
Nomináciu Karola Mitríka na funkciu riaditeľa SIS potvrdila  premiérka Iveta Radičová. Mitrík bol v minulosti technik štátneho majetku, predseda družstva, poslanec parlamentu i primátor Spišskej Novej Vsi. Plnil tiež funkciu poradcu Mikuláša Dzurindu počas jeho prvej vlády, v súčasnosti je poslancom mestského zastupiteľstva v Spišskej Novej Vsi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies