Nomináciám na Annie Awards vládne film Škatuliaci

NETKY.SK • 2 December 2014, 11:13 • 2 min
Nomináciám na Annie Awards vládne film Škatuliaci

LOS ANGELES - Nomináciám v 42. ročníku Annie Awards vládne snímka Škatuliaci z dielne štúdií Laika.

slovakia

left justify in out

Film, ktorý nakrútili takzvanou stop motion technikou, teda fázovou animáciou, získal 13 nominácií v deviatich kategóriách - Najlepší animovaný film, Animované efekty v animovanom filme, Animácia postavy vo filme, Dizajn postavy v animovanom filme, Réžia animovaného filmu, Produkčný dizajn v celovečernom animovanom filme, Storyboarding animovaného filmu, Hlasový herecký výkon v animovanom filme a Scenár animovaného filmu.

 

O tri nominácie menej získal animák Ako si vycvičiť draka 2, ktorý sa taktiež uchádza o cenu pre Najlepší animovaný film. V rovnakej kategórii nominovali aj filmy Veľká šestka, Cheatin', Song of the Sea, Kniha života, Lego príbeh a Kaguya-hime no monogatari (The Tale of Princess Kaguya). Všetky snímky, ktoré nominovali na cenu pre Najlepší animovaný film, sa zároveň uchádzajú aj o ocenenie v kategórii Réžia animovaného filmu. Spomínanú Veľkú šestku a Song of the Sea nominovali celkovo v siedmich kategóriách. Lego príbeh o ocenenie zabojuje v šiestich kategóriách. 

 

Annie Awards každoročne udeľuje organizácia International Animated Film Society (ASIFA-Hollywood). Mená víťazov oznámia 31. januára v priestoroch Kalifornskej univerzity v Los Angeles. Počas galavečera udelia aj viacero cien poroty. Za celoživotný prínos v oblasti animácie ocenia takzvanou Winsor McCay Award Didiera Brunnera, Dona Luska a Leeho Mendelsona. June Foray Award dostane Charles Solomon za charitatívny vplyv na umenie a priemysel animácie. Spoločnosti Dream Works zase udelia ocenenie Ub Iwerks za ich softvér Apollo. Za výnimočný prínos ocenia The Walt Disney Family Museum. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies