Nokia ukončila predaj mapovej služby HERE nemeckým automobilkám

NETKY.SK • 4 December 2015, 15:38 • 2 min
Nokia ukončila predaj mapovej služby HERE nemeckým automobilkám

HELSINKI 4. decembra (SITA, Reuters) - Fínska spoločnosť Nokia v piatok informovala o dokončení predaja divízie mapových služieb HERE nemeckým výrobcom luxusných automobilov BMW, Audi a Mercedes.

slovakia

left justify in out

Na transakcii sa Nokia dohodla s nemeckými spoločnosťami v auguste. Čistý výnos pre Nokiu bude približne 2,55 mld. eur, a teda v súlade s odhadom. Pôvodne sa očakávalo, že predaj sa ukončí v prvom kvartáli budúceho roka.


V októbri transakciu odsúhlasil spolkový protimonopolný úrad, ktorý konštatoval, že transakcia nezablokuje ďalším automobilkám vstup na trh mapových služieb a neohrozí ani budúcu spoluprácu konkurenta služby HERE, spoločnosti TomTom, s výrobcami automobilov a ich dodávateľmi. O kúpu služby HERE sa pôvodne uchádzalo viacero spoločností, medzi nimi aj americká alternatívna taxislužba Uber v spolupráci s najväčším čínskym internetovým vyhľadávačom Baidu.


V minulom roku fínska spoločnosť predala svoju divíziu mobilných telefónov americkej firme Microsoft. Po predaji divízie mapových služieb sa Nokia bude môcť zamerať na jej základnú divíziu telekomunikačných zariadení a sietí, ako aj na integráciu so spoločnosťou Alcatel Lucent. Začiatkom týždňa akcionári spoločnosti odsúhlasili prevzatie Alcatel Lucent za 15,6 mld. eur. Transakcia by sa mala dokončiť začiatkom budúceho roka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies