Hlas-SD chce využiť naštrbené vzťahy v koalícii! Zvažuje odvolanie ministerky Kolíkovej

NETKY.SK • 10 September 2021, 06:06 • 2 min
Hlas-SD chce využiť naštrbené vzťahy v koalícii! Zvažuje odvolanie ministerky Kolíkovej

BRATISLAVA - Bývalá ministerka vnútra Denisa Saková si myslí, že šéfka rezortu spravodlivosti stratila dôveru niektorých koaličných poslancov.

slovakia

left justify in out

Strana Hlas-sociálna demokracia zvažuje podanie návrhu na odvolanie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej (nom. SaS). V relácii Na hrane v televízii Joj to povedala bývalá ministerka vnútra a nezaradená poslankyňa Denisa Saková (Hlas-SD). Momentálne strana rokuje s ďalšími opozičnými politickými stranami.


„Pokiaľ sa nám podarí vyzbierať 30 podpisov, tak si myslíme, že ten návrh na jej odvolanie v parlamente je na mieste,“ pokračovala Saková s tým, že stolička ministerstva spravodlivosti patrí strane Za ľudí.

Saková si nemyslí, že návrh podporí hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti a Sme rodina. Zároveň však dodala, že niektorí koaliční poslanci nebudú hlasovať za zotrvanie ministerky vo funkcii.

 

Mohlo by vás zaujímať: Matovič nepristúpi na návrh Sulíka. Ponechaním Kolíkovej vo funkcii, príde SaS o ministerstvo

 

„Pretože už pri prvom pokuse o jej odvolávanie, myslím, že mala len 62 hlasov proti jej odvolaniu. To znamená, že viacerí koaliční poslanci nehlasovali za to, aby zotrvala vo svojej funkcii," dodala.

Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková v relácií uviedla, že po odchode zo strany Za ľudí a vstupe do poslaneckého klubu strany Sloboda a Solidarita, necíti vnútornú potrebu odísť z funkcie a zatiaľ cíti dostatočnú legitimitu.

 

„Ak by som vnímala akýkoľvek problém – nedôveru premiéra – tak si myslím, že nie je potrebné dávať návrh na moje odvolanie," doplnila Kolíková s tým, že by z funkcie odišla sama.
 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Pre Fica je strana Za ľudí obeťou vlády. Verí, že Smer-SD vyhrá ďalšie voľby



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona