Mesto Kremnica zvyšuje od júna poplatky za parkovné, priplatia si aj návštevníci Kremnických vrchov

NETKY.SK • 30 Apríl 2023, 09:00 • 2 min
Mesto Kremnica zvyšuje od júna poplatky za parkovné, priplatia si aj návštevníci Kremnických vrchov

KREMNICA - V meste Kremnica sa od júna zvýšia poplatky za parkovné, viac za parkovanie zaplatia aj návštevníci na Skalke v Kremnických vrchoch. Zmeny schválili poslanci mesta na aprílovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

slovakia

left justify in out

Na svojej oficiálnej webovej stránke o tom informovala samospráva. "Jednorazové parkovné za hodinu parkovania vzrastie z jedného na dve eurá, poplatky za celodenné parkovanie na území mesta a v stredisku Skalka vzrastie zo štyroch na šesť eur prostredníctvom UPay a SMS a 5,50 eura pri platbe cez QR kód," uviedlo mesto. Ako vyplýva z dôvodovej správy predloženej na zasadnutie mestského zastupiteľstva, všeobecne záväzné nariadenie (VZN) súvisiace s parkovacou politikou v Kremnici sa nemenilo od roku 2019.

 

Výkon služby mestskej polície pri kontrole dodržiavania VZN ukázal jeho viaceré nedostatky. "Ďalším dôvodom novelizácie uvedeného VZN je rozšírenie možností úhrady parkovacieho poplatku a tým zvýšiť komfort najmä pre návštevníkov nášho mesta pri uhrádzaní parkovného," uvádza sa v dôvodovej správe. Zvýšenie poplatkov za parkovné v meste a na Skalke samospráva odôvodňuje snahou zreálniť mieru inflácie a priblížiť sa k cenám parkovného v podobných mestách a strediskách. Poplatky za zvýšené parkovné plánuje premietnuť do skvalitnenia parkovania na území mesta aj v stredisku Skalka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona