Nokia posunula dokončenie predaja svojej mobilnej divízie Microsoftu na apríl

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 09:50 • 2 min
Nokia posunula dokončenie predaja svojej mobilnej divízie Microsoftu na apríl

HELSINKI - Fínska spoločnosť Nokia predpokladá, že predaj svojej divízie mobilných telefónov americkej firme Microsoft dokončí v apríli. To znamená mierne posunutie termínu oproti pôvodnému odhadu v čase uzatvorenia kontraktu v septembri 2013.

slovakia

left justify in out

Vtedy spoločnosť odhadovala, že celú transakciu, ktorej súčasťou je aj licencia na používanie niektorých patentov Nokie, dokončia v 1. štvrťroku 2014. Informovali o tom agentúra AP a portál RTTNews.
      

Nokia a Microsoft uviedli, že medzičasom získali povolenia na dokončenie transakcie v celkovej hodnote asi 5,4 miliardy eur od väčšiny regulačných úradov. Medzi nimi im kontrakt schválili aj Európska komisia (EK) a americké ministerstvo spravodlivosti. Zatiaľ však stále čakajú na súhlas niektorých antimonopolných úradov v Ázii.
      

Fínska aj americká spoločnosť napriek posunutiu termínu dokončenia transakcie oproti pôvodným očakávaniam veria, že kontrakt sa podarí dokončiť, a to, čo najrýchlejšie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies