Nočná dráma vo vlaku: Mladý Rakúšan bez dokladov napadol vlakvedúcu

NETKY.SK • 4 September 2023, 17:45 • 2 min
Nočná dráma vo vlaku: Mladý Rakúšan bez dokladov napadol vlakvedúcu

Agresívny muž fyzicky napadol vlakvedúcu, ohrozoval cestujúcich a nakoniec utiekol vďaka pohotovej reakcii hliadky PMJ skončil v putách

slovakia

left justify in out

V priebehu včerajšej noci došlo vo vlaku smerujúceho do Dunajskej Stredy k dramatickej udalosti. Muž, ktorý cestoval bez zakúpeného cestovného lístka, fyzicky zaútočil na vlakvedúcu ktorá ho pri kontrole vyzvala k jeho predloženiu. Ženu napadol údermi päsťami do oblasti hlavy na čo žena spadla na zem, muž v agresívnom správaní pokračoval aj voči ostatným cestujúcim, pričom po zavolaní na linku tiesňového volania vlak zastavil na stanici v Podunajských Biskupiciach a muž z vlaku utiekol. 


Na miesto bola bezodkladne vyslaná hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá začala bezodkladne na mieste vykonávať potrebné úkony a prepátravať okolie. Na základe opisu bol v krátkom čase na Dvojkrížnej ulici spozorovaný muž zodpovedajúci popisu. Policajti muža vyzvali v zmysle zákona k predloženiu potrebných dokladov, muž však fyzicky zaútočil aj na policajtov. Tí ho však spacifikovali a za použitia donucovacích prostriedkov obmedzili na osobnej slobode. 
Komunikácia s mužom bola náročná, nakoľko uvádzal rôzne identity a rôzne národnosti a súčasne nemal pri sebe žiadne doklady totožnosti.

 

Muž bol eskortovaný na policajné oddelenie kde bolo následne zistené že sa jedná o 26-ročného občana Rakúska. Policajti zároveň zistili že muž má celkovo 46 záznamov o trestnej činnosti (krádež, lúpež, útok na úradnú osobu, vydieranie, nebezpečné vyhrážanie a iné). 
U muža bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. 
Zo strany policajta Oddelenia železničnej polície bolo v tejto súvislosti vznesené obvinenie v tejto súvislosti z trestného činu výtržníctva. Muž bol umiestnený v cele policajného zaistenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Monika
KRPZ Bratislava
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies