OĽANO: Pellegriniho charakter je hanbou na hanbu!

NETKY.SK • 19 August 2021, 07:33 • 2 min
OĽANO: Pellegriniho charakter je hanbou na hanbu!

Koaličné hnutie OĽANO, napriek mnohým výhradám technického prevedenia televíznej súťaže, prezentuje projekt očkovacej lotérie ako úspešný. Potvrdzujú to čísla novoregistrovaných súťažiacich po odvysielaní prvej časti žrebovania.

slovakia

left justify in out

Uviedol to Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽANO v reakcii na žiadosť mimoparlamentnej strany Hlas-SD, aby minister financií Igor Matovič zrušil očkovaciu lotériu a aby minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský zverejňoval komplexnejšie dáta o chorých na COVID-19.

 

 

Súvisiaci článok: Štát vyplatí výhry očkovacej lotérie v sumách znížených o daň

 

"Ide o podporný motivačný nástroj, ktorým chceme prispieť k rýchlejšiemu zaočkovaniu obyvateľstva, a teda ochrániť Slovensko pred zbytočnými úmrtiami, preťažovaním nemocníc, veľkými ekonomickými škodami a spoločenskou paralýzou," vyjadril Dojčan. Dodal, že špeciálne od predstaviteľov nového Smeru by koaličné hnutie uvítalo, keby z pandémie nového koronavírusu konečne prestali robiť politiku a začali sa správať k Slovensku zodpovedne.

 

Možno vás zaujme: Podľa sociologičky je očkovacia lotéria uplácaním. Nezaočkovaných nepresvedčí!

 

Peter Pellegrini v stredu na tlačovej konferencii uviedol, že očkovacia lotéria je hanba na hanbu, ľudia sa z nej smejú, sú pohoršení a zhrození. Lotéria podľa neho vôbec neprispeje k zvýšeniu zaočkovanosti. Naopak, podľa podpredsedu strany a člena zdravotníckeho výboru Richarda Rašiho by ľudí k očkovaniu presvedčili kompletné dáta o tom, koľkí z nakazených, hospitalizovaných či na prístrojoch sú očkovaní. Slovensko by to dokonca nestálo žiadne peniaze.

 

Dojčan zdôraznil, že hanbou na hanbu je podľa OĽANO Pellegriniho charakter. V jeden deň totiž nemá problém podliezať antivaxerom, ako počas výtržností pred budovou parlamentu a druhý deň zase tvrdiť, že podľa neho nástroj na podporu očkovania nie je dostatočný. 

 

"Správa sa teda presne tak, ako vždy – bezhodnotovo, kariéristicky, populisticky a podlo. Nehovoriac o tom, že slová o dofinancovaní zdravotníctva z úst pánov Pellegriniho a Rašiho znejú dosť bizarne, keďže dlhé roky asistovali rozkrádaniu zdravotníctva a decimovaniu zdravotníckeho personálu." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies