Nitrianski colníci vybrali na daniach o 10 percent viac

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 18:46 • 2 min
Nitrianski colníci vybrali na daniach o 10 percent viac

NITRA - Nitrianski colníci v prvom polroku 2014 vybrali na cle, DPH a spotrebných daniach v porovnaní s obdobím prvého polroka 2013 o takmer 19 miliónov eur viac.

slovakia

left justify in out

Ide o finančné prostriedky, ktoré sú príjmom štátneho rozpočtu SR a časť z nich (75 percent z cla) patrí do rozpočtu Európskej únie (EÚ). „Colný úrad Nitra v prvom polroku 2014 odviedol do štátneho rozpočtu Slovenskej republiky a do rozpočtu EÚ celkovo 181 290 805 eur, čo je oproti rovnakému obdobiu roku 2013 vyšší výber finančných prostriedkov o viac ako 10 percent. Do konca júna 2014 prešlo cez ruky nitrianskych colníkov takmer deväťtisíc zásielok tovaru z tretích krajín,“ informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pachinger. Ako ďalej uviedol, v súvislosti s colným dohľadom a daňovým dozorom bol zaistený alebo zabezpečený tovar v celkovej hodnote takmer 90-tisíc eur. Pri výkone následných kontrol po prepustení tovaru bol dodatočne vymeraný colný dlh viac ako 325-tisíc eur.

 

V rámci správy spotrebných daní vykonali colníci 321 daňových kontrol a viac ako 1 200 miestnych zisťovaní, pričom bolo prijatých a spracovaných 698 daňových priznaní. Nitrianski colníci počas prvého polroka vykonali aj 522 cestných kontrol. Za šesť mesiacov preverili 14 897 motorových vozidiel. V rámci spolupráce s políciou, inšpekciou životného prostredia či inými zložkami štátnej a verejnej správy sa zúčastnili na 113 spoločných kontrolných akciách, vrátane kontrol na úseku ochrany zdravia spotrebiteľa pri dovoze tovaru. “Porušenie colných a daňových predpisov sme zistili vo viac ako 700 prípadoch a uložili pokuty za viac ako 130-tisíc eur. Najčastejším bolo porušenie zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice zo strany obchodníkov,“ dodal Pachinger.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies