Nitra začne druholigové účinkovanie s Dubnicou

NETKY.SK • 30 Jún 2014, 14:58 • 2 min
Nitra začne druholigové účinkovanie s Dubnicou

BRATISLAVA - Futbalisti Nitry začnú svoje účinkovanie v druhej najvyššej súťaži súbojom s ďalším niekdajším prvoligistom z Dubnice nad Váhom.

slovakia

left justify in out

Nový ročník II. futbalovej ligy sa začne 26. júla, hracím dňom bude nedeľa, ale kluby môžu do 8. júla požiadať o zmenu úradného hracieho času. Športovo-technická komisia Slovenského futbalového zväzu (ŠTK SFZ), ktorá bude mať na starosti II. ligu (Únia ligových klubov ako doterajší riadiaci orgán I. a II. ligy bude mať "patronát" už iba nad najvyššou súťažou, pozn.), pridelila jednotlivým účastníkom druhej najvyššej súťaže žrebovacie čísla a na základe tzv. Bergerových tabuliek sa vytvoril program celej súťaže.

 

Po schválení "inovácie" delegátmi na vlaňajšej konferencii Slovenského futbalového zväzu bude mať II. liga v sezóne 2014/2015 dovedna 24 účastníkov: na regionálnom princípe (západná a východná časť) sa utvoria dve skupiny po dvanástich mužstvách. 

 

"Niektoré kluby nám poslali žiadosť na pridelenie konkrétneho čísla, snažili sme sa im vyhovieť. Drvivú väčšinu sme aj akceptovali. Na Západe chcela napríklad Nitra jednotku, Šamorín šestku, ´béčko´ Slovana Bratislava osmičku. Vo východnej časti bola napríklad požiadavka Bardejova na štvorku, Michaloviec na jednotku, Trebišov žiadal číslo sedem, Poprad desiatku," uviedol v pondelok popoludní pre agentúru SITA predseda ŠTK SFZ Ján Panák a doplnil: "Pokiaľ ide o termíny II. ligy, malo by sa hrať v nedeľu. Niektoré kluby, napríklad Bardejov, chcú využiť možnosť a požiadať o zmenu hracieho dňa či úradného hraciu času. Požiadavky prijímame do 8. júla, o dva dni neskôr by sme chceli všetko uzavrieť." 

Program 1. kola nového ročníka II. futbalovej ligy 2014/2015: 

Skupina Západ: 

Nitra (dostala číslo 1) - Dubnica nad Váhom (12), Sereď (2) - Senec (11), Žilina "B" (3) - Šaľa (10), Skalica (4) - Spartak Trnava "B" (9), Nové Mesto nad Váhom (5) - Slovan Bratislava "B" (8), Šamorín (6) - FK Pohronie (7) 

Skupina Východ: 
Michalovce (1) - Liptovský Mikuláš (12), MFK Košice "B" (2) - Dolný Kubín (11), Prešov (3) - Poprad (10), Bardejov (4) - Moldava nad Bodvou (9), Rimavská Sobota (5) - Lokomotíva Košice (8), Ružiná (6) - Trebišov (7) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies