Nigérijská armáda oslobodila vedcov, ktorých uniesol Boko Haram

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 06:47 • 2 min
Nigérijská armáda oslobodila vedcov, ktorých uniesol Boko Haram

ABUJA - Nigérijská armáda oslobodila tím desiatich vedcov, ktorých uniesli militanti z extrémistickej organizácie Boko Haram.

slovakia

left justify in out

Ako spresnil hovorca tamojšej armády Sani Usman, počas oslobodzovacej akcie "zabili množstvo teroristov", zahynulo ale aj osem vojakov a jeden civilista.

 

Na mieste zhabali zbrane, muníciu a štyri vozidlá, jedno z nich s protilietadlovou zbraňou.

 

Militanti uniesli vedcov v utorok po prestrelke s ich neveľkou ochrankou. Výskumníkov z katedry geológie na univerzite v meste Maiduguri si najala Nigérijská štátna ropná spoločnosť, aby preskúmali oblasť Čadského jazera.

 

Nigérijský prezident Muhammadu Buhari koncom minulého roka vyhlásil, že povstanie Boko Haram je už potlačené, islamistickí bojovníci však stále ohrozujú obyvateľov rozsiahlej oblasti okolo Čadského jazera a vzdorujú nasadeným mnohonárodným silám. Čoraz častejšie pritom páchajú samovražedné bombové útoky s využitím detí, predovšetkým dievčat.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies