Niektorí poslanci ČSSD odmietajú kvôli Babišovi podpísať koaličnú zmluvu

NETKY.SK • 21 Január 2014, 15:43 • 2 min
Niektorí poslanci ČSSD odmietajú kvôli Babišovi podpísať koaličnú zmluvu

PRAHA - Niektorí poslanci ČSSD a KDÚ-ČSL odmietajú podpísať časť koaličnej zmluvy, v ktorej sa hovorí o rozdelení postov v koalícii. Údajne tak protestujú proti tlaku zo strany šéfa ANO Andreja Babiša v tejto záležitosti.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes denník Právo s odvolaním sa na nemenovaný poslanecký zdroj. Zmluvu podľa neho nechcú podpísať minimálne traja sociálni demokrati a jeden ľudovecký poslanec. Sociálnodemokratickí nespokojenci údajne neprotestujú proti svojmu lídrovi a dezignovanému premiérovi Bohuslavovi Sobotkovi, ale proti Babišovi. 

"Podpisy nechcel ani Sobotka, ani prezident Miloš Zeman, ale Babiš. A na rokovaní klubu zaznelo, že takéto zasahovanie do chodu strany jednoducho nebudú tolerovať," uviedol nemenovaný poslanec, ktorého citoval server Novinky.cz. Podľa uvedeného zdroja už ale zmluvu podpísali niekdajší rebeli voči Sobotkovi v rámci ČSSD - Jeroným Tejc a Michal Hašek. 

Samotný Sobotka o probléme okolo koaličnej zmluvy v radoch vlastných poslancov údajne nič nevie, pričom verí, že ju napokon všetci potvrdia svojím podpisom. 

Niektorí poslanci ČSSD síce už síce zmluvu podpísali, ale podľa vlastných slov tým vyjadrili svoj súhlas len s dohodnutým programom, ale nie s rozdelením rezortov medzi koaličné strany alebo s konkrétnymi ministrami. 

Za ľudovcov koaličnú zmluvu nepodpísal Vít Kaňkovský. Ten však odmietol verejne hovoriť o dôvodoch, ktoré ho k tomu viedli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies